Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Traustason om MFF:s taktik för att gå vidare

Arnor Traustason. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arnor Traustason. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Arnor Traustason, 26, lägger ribban högt – med nytt spelsystem.

Islänningen vill att MFF växlar upp inför playoff-mötet mot Bnei Yehuda Tel Aviv.

– Vi är redo för att spela det även i Europa, säger Traustason.

MFF:s mittfältsbreddare är helt återställd efter den svåra skadan han ådrog sig i bortamatchen mot Djurgården i mitten av juli.

Efter inhopp mot Zrinjski i Bosnien-Hercegovina i förra veckan och 90 minuter mot Falkenberg i söndags är Arnor Traustason mogen att maxa när MFF ska ta första steget mot slutspel i Europa League.

– Det känns bra. Jag är redo för spel, säger han på presskonferensen dagen före det heta mötet med Bnei Yehuda.

Traustason har en nyckelroll på Malmös mittfält. Och han vet vad som krävs mot det israeliska laget – även om han är dåligt påläst om gästerna.

– Jag vet inte så mycket om motståndarna. Vi har haft genomgång och vad jag sett är det ett bra lag. Det är vi också. Det är två bra lag som ska mötas.

Vill ha Falkenberg-systemet

Nycklarna för vinst är klara – kanske med 3-4-3-systemet som gjorde succé mot Falkenberg. Seger med 5-0 efter rena urladdningen.

– Vi är redo för att spela det även i Europa. Men det upp till honom, ler Traustason och sneglar mot tränaren Uwe Rösler.

– Vi ska göra som mot Falkenberg. Inte visa respekt, spela vår eget spel och göra så många mål som möjligt, säger isländske landslagsmannen – och fortsätter:

– Vi är tillräckligt bra för att ta oss vidare. Jag litar på mitt lag och mina lagkamrater. Det är en match vi ska vinna. Vi kommer att göra allt som krävs.

Traustason pekar på MFF:s starka hemmafacit.

– Vi ska vinna alla matcher på Stadion, men vi har respekt för alla motståndare. Vi måste spela på topp för att ta oss vidare.

Vad är ett bra resultat?

– Hålla nollan och göra många mål. Det är viktigt att hålla nolla här hemma, säger mittfältaren – och utvecklar resonemanget:

– Vi vill gå framåt och sätta hög press på hemmaplan. Men självklart måste vi tänka på att vi inte kan gå för mycket framåt och släppa in motståndarna bakom oss. 

Vädjar till fansen

Malmö FF sänker biljettpriserna för att få fart på försäljningen för att kunna skapa en kväll med häxkittelstämning.

På onsdagseftermiddagen hade man dock bara sålt drygt 12 700 biljetter av de ungefär 21 000 biljetter som är tillgängliga i Europamatchen.

– Jag vill se alla på Stadion. Gå in och köp biljetter, vädjar Arnor Traustason.