Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Traustason: ”Det vill jag inte snacka om”

Arnor Traustason i samband med Europa League-matchen mot FC Köpenhamn 2019.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Arnor Traustason i duell mot AIK:s Sotirios Papagiannopoulos .
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Arnor Traustason är tillbaka i träning och redo för spel. 

Och kanske kan årets säsong bli extra viktig för 27-åringen, eftersom hans kontrakt löper ut i december.

– Jag vill inte snacka någonting om det, säger mittfältaren om sin egen framtid. 

När Malmö FF inledde årets cupspel mot Västerås fick Arnor Traustason stå över spel. Men den sista tiden har 27-åringen varit tillbaka i träning med sina lagkamrater.

– Jag är frisk, jag har tränat några gånger där ute med laget. Jag känner mig frisk och smärtfri, säger Traustason, och bekräftar att han är tillgänglig för spel mot Gais:

– Det är jag, om jag behövs. Om tränaren vill kasta in mig är jag redo. 

Arnor Traustason gör sin fjärde säsong för Malmö FF. 

Förra året blev det totalt 20 allsvenska matcher och klubbens första SM-guld sedan säsongen 2017. Men ligaframgångarna har inte smittat av sig på cupen - där har Traustason fortfarande inte fått smaka på segerns sötma, trots två finaler.

”Jag har ingen förklaring”

Sist Malmö FF vann svenska cupen var 1989. 

– Om jag visste vad problemet är hade jag sagt och berättat det. Jag har ingen förklaring, det är bara att vi måste göra det bättre. Vi måste bara vinna våra matcher. Det spelar ingen roll hur vi vinner matcherna, säger Arnor Traustason, och fortsätter: 

– Det är final varenda match liksom. Ibland möter vi lägre rankade lag och jag vet inte om vi slappnar av, jag har ingen aning. Men det får inte hända, för det är då man förlorar matcher. Vi måste samla ihop oss och vinna matcherna. 

Hur ser du på era chanser att gå vidare i gruppen?

– Vi måste bara vinna våra två matcher och sedan kan vi inte göra så mycket mer. Vi kontrollerar inte mycket mer än så. Vinner vi våra matcher har vi gjort vad vi kan i den här situationen. 

”Vill inte snacka om det” 

Hur känns din form nu när du varit borta en del? 

– Ja, jag fick ju inte träna många träningar på försäsongen innan allt började. Så jag har startat min försäsong nu senaste veckan. Men det känns bra, jag känner mig ganska fit. Det saknas lite touch på bollen. Men det känns bra, säger Traustason.

Arnor Traustason tillhörde tidigare IFK Norrköping, innan han åkte i väg på ett kort utlandsäventyr till Österrike och Rapid Wien. Han skrev på för Malmö FF 2018 och har därefter gjort 105 tävlingsmatcher för klubben.

Men efter säsongen 2021 löper kontraktet ut och vad som händer därefter får framtiden utvisa.

– Nej, jag vill inte snacka någonting om det, säger Traustason.

Är du öppen både för att stanna och lämna?

– Ingen kommentar.