Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Milos lämnar allsvenska nykomlingen

Se höjdpunkter från när Mjällby säkrade avancemang till allsvenskan.
Milos Milojevic lämnar Mjällby AIF.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Milos Milojevic. Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

Milos Milojevic lämnar Mjällby AIF.  

Enligt uppgifter till Kvällsposten är Malmö FF intresserat av Milojevic som assisterande efter Andreas Georgson. 

– Malmö är Sveriges bästa klubb. Jag skulle bli stolt om jag skulle få som utmaning att jobba där, säger han. 

Allsvenska nykomlingen Mjällby AIF får ge sig ut på tränarjakt. 

På söndagen meddelade klubben att Milos Milojevic, som tog upp laget från superettan i höstas, lämnar Mjällby. 

Milos Milojevic hade kontrakt i ytterligare två säsonger men parterna ska ha valt att bryta det efter en omförhandling som inte gick i lås. 

På klubbens hemsida skriver styrelsen: 

”Vår återkomst till allsvenskan 2020 kommer ske utan vår tränare Milos Milojevic. Milos bad om att få omförhandla sitt kontrakt som löper ytterligare två år vilket vi var beredda att göra. Vi har i den omförhandlingen tyvärr inte kunnat hitta en överenskommelse som båda parter kunnat godta. Istället har vi kommit överens om att avbryta hans kontrakt. Denna överenskommelse innebär att Milos inte kommer leda laget i januari när laget samlas igen.”

Vad som händer för Milos Milojevics del nu återstår att se men enligt uppgifter till Kvällsposten ska Malmö FF vara intresserat av att ha honom som assisterande tränare efter att Andreas Georgson drog till Brentford.

Milos Milojevic säger att det fortfarande bara är spekulationer och att det inte finns någon kontakt om det men på en rak fråga om han kan tänka sig att bli assisterande i MFF så är svaret positivt. 

– Ja, Malmö är Sveriges bästa klubb. Jag skulle bli stolt om jag skulle få som utmaning att jobba där. 

– Sedan handlar det förstås om vad jag skulle göra där, om Uwe (Rösler) skulle vilja ha mig och om han att jag kan hjälpa till att göra laget bättre. I så fall skulle jag bli stolt om det kan bli så.  

”Inga dåliga känslor”

Han känner inte heller någon prestige i att han måste vara huvudtränare. 

– Det spelar ingen roll om jag är huvudtränare eller assisterande så länge det är en spännande utmaning som hjälper mig att bli en bättre tränare. 

Om brytningen med Mjällby säger han att den var bra för båda parter men att han inte känner några dåliga känslor. Det ska ha funnits en otydlighet i rollerna bland annat. 

– Om vi har problem nu när allting är bra, nu borde vi inte ha några problem, hur ska det bli sedan då? Jag är ingen superman, jag behöver hjälp av fler. 

– Jag tror att Mjällby kan göra det bra utan mig men alla som känner mig vet att jag vill vara i toppen. Mitten är ingenting för mig då är jag inte nöjd med mig själv. Det viktigaste för mig är att utvecklas, det var därför jag kom till Sverige.  

Milos Milojevic kom till Mjällby under säsongen 2018.