Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränaren isoleras – missar premiären

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Med bara dagar kvar till den allsvenska premiären drabbas Mjällby AIF av ett tungt bakslag i förberedelserna. 

Lagets huvudtränare Christan Järdler har testat positivt för covid-19. 

– Detta är så klart oerhört tungt för Christian som mer än något annat hade velat vara på plats, säger Mjällbys klubbchef Fredrik Danielsson till klubbens hemsida. 

Mjällby inleder den allsvenska säsongen då man tar emot Varberg hemma på Strandvallen. Matchen skulle bli Christian Järdlers första som huvudtränare för klubben i allsvenskan. 

Så blir det inte. 

Järdler drabbad av covid-19

Järdler har testats positivt för Covid-19. 

Det var under påskhelgen som en familjemedlem till tränaren testades positivt för sjukdomen och Järdler har suttit isolerad sedan i lördags.

Under onsdagen fick Järdler svar på ett test som visade att även han smittats. Han kommer nu fortsatt att sitta i karantän tills dess att uppvisat ett negativt testresultat. 

– Det känns bra att vi varit väldigt försiktiga i vår hantering med Christians närvaro på Strandvallen så fort vi fick veta att en närstående blivit drabbad av Covid 19. Detta har lett till att han inte träffat någon i vår organisation och därmed inte kunnat smitta någon annan på Strandvallen, säger klubbchef Fredrik Danielsson till klubbens hemsida. 

I mötet med Varberg kommer laget att ledas av den assisterande tränaren Alf Westerberg.