Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tränaren förlänger med Helsingborgs IF

Alexander Tengryd och Andreas Granqvist. Foto: BILDBYRÅN

Alexander Tengryd tog tillfälligt över efter Henrik Larsson.

Nu förlänger han kontraktet med Helsingborgs IF.

– Jag har varit i klubben länge, känner mig som en helsingborgare och HIF:are så jag ser en lång tid här framför mig, säger Tengryd i ett pressmeddelande.

När Henrik Larsson hoppade av uppdraget som huvudtränare för Helsingborgs IF klev Alexander Tengryd fram och tog över ansvaret i två matcher.

Planen var hela tiden att Tengryd skulle gå tillbaka till sin roll som assisterande, vilket han gjorde när Olof Mellberg anställdes som huvudtränare.

Nu har Helsingborgs IF valt at förlänga kontraktet med Tengryd. 33-åringen har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2022.

– Alex är en mycket duktig fotbollstränare och en bra ledare som trots sin unga ålder samlat på sig mycket rutin och erfarenhet. Vi anser att kontinuitet är viktigt i ett långsiktigt arbete och är glada för att fortsätta samarbetet med Alex, säger Helsingborgs IF:s administrativa chef Robin Lundgren i ett pressmeddelande.

Tengryd: ”Enormt lärorikt”

Alexander Tengryd i samma pressmeddelande:

– Jag har hållit på länge, varit i flera klubbar och träffat många människor men detta året har varit enormt lärorikt med flera huvudtränare ovanför en och det känns som att utvecklingen går i linje med mina ambitioner.