Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomassons uppmaning till MFF-supportrarna

Allsvenska juryn: “Djurgården kommer vara heta på marknaden”
Publik är förbjudet på matcher i Sverige.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Jon Dahl Tomasson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

AGF-fansen medaljfirade så hårt att spelare tvingades sitta i coronakarantän.

Inför Malmö FF:s cupfinal mot IFK Göteborg har Jon Dahl Tomasson en önskan.

– Så som jag lärt känna svenskarna är de generellt duktiga på att följa reglerna, de reglerna räknar jag med att folk fortsätter följa, säger MFF:s danske tränare.

Malmö FF åker till Göteborg för att försöka vinna sin första cuptitel på 31 år. En vanlig säsong hade supportrarna vallfärdat till arenan. Efter slutsignalen hade omkring hälften av dem firat rejält.

I år kommer pokallyftet bli inför tomma läktare.

På grund av coronaspridningen är det fortfarande inte tillåtet med publik på matcherna.

I Danmark är det något friare, där släpps publik in på arenorna, men med hård begränsning. Ute på stan har det däremot gått vilt till. När AGF på bortaplan säkrade tredjeplatsen i ligan och därmed en bronsmedalj firade supportrarna rejält på stan i Århus, tillsammans med bland andra de båda spelarna Mustafa Amini og Zach Duncan som inte var med i matchtruppen.

Av den anledningen sattes de båda spelarna i karantän.

Tilltaget väckte kritiska röster.

– Det är alldeles för många människor på för liten plats. Man kan också se att folk skriker och jublar mot varandra och det är sånt som gör att smittan kan spridas, sa virologen Allan Randrup Thomsen till Tipsbladet. 

När spelarbussen rullade in i Århus hade mängder av supportrar samlats för att ta emot sina hjältar.

Får inte fira med supportrarna

Om Malmö FF skulle vinna mot IFK Göteborg vill Jon Dahl Tomasson inte se MFF-supportrar som möter upp dem för att fira när laget kommer tillbaka till Malmö.

– Svenskarna är generellt bra på att följa reglerna. När jag går på de härliga gatorna i Malmö så upplever jag att det alltid är bra avstånd, säger Tomasson.

Helst hade Tomasson, så klart, haft ett läge där corona inte var en faktor att ta hänsyn till – men just därför skulle en cuptitel vara viktig för supportrarna, tror Tomasson.

– Man spelar ju fotboll för fansen. Fotboll är underhållning. Det är därför vi måste ge något tillbaka och det gör vi vårt bästa för att göra.