Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomasson: ”Tar cupen seriöst – vi vill vinna”

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Oscar Lewicki.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Arnor Traustason.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF vill bryta förbannelsen och vinna sin första cuptitel sedan 1989.

Vägen dit börjar på söndag mot Västerås – men MFF får klara sig utan flera etablerade startspelare.

– Jag förväntar mig att se ett hungrigt lag med stor energi på banan. Vi tar verkligen cupen seriöst, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Temperaturen stiger. Både i den skånska luften och på fotbollsplanen.

På söndag börjar det sportsliga allvaret igen för de regerande svenska mästarna Malmö FF, som inleder årets gruppspel i svenska cupen genom att ta emot superettanklubben Västerås SK.

I samband med lördagens matchförberedande träning på Malmö IP:s konstgräs saknades (förutom långtidsskadade Johan Dahlin) Oscar Lewicki, Sören Rieks,  Arnor Traustason och Eric Larsson.

Enligt Jon Dahl Tomasson handlar det inte om några allvarliga skador.

– Eric vrickade foten i veckan och Sören har lite ont i knäet, säger Tomasson.

– Så det är andra som får kliva fram och det gläder oss att de gör det. När vissa har småproblem får andra kliva fram, det blir en bra möjlighet för de andra att visa upp sig.

Söndagens match markerar början på Jon Dahl Tomasson och MFF:s jakt på cup-revansch. Skåningarna förlorade fjolårsfinalen mot IFK Göteborg efter tilläggstid. 

Sist MFF vann svenska cupen var 1989, med 3-0 efter en final mot Djurgården på Råsunda.

– Vi tar cupen oerhört seriöst och vi vill gärna vinna. Vi var fyra minuter bort från att vinna cupen förra året. Vi var snubblande nära att vinna cupen, kan man säga, säger Tomasson, som ser fram emot att det blir tävlingsstart:

– Det ska bli härligt att se laget spela om poäng och se hur spelarna kommer utstråla energi.

Skadeläget i Malmö FF

Följande spelare medverkade inte under MFF:s sista träning inför cupstarten mot Västerås: 


Arnor Traustason, som dras med en lårkaka.

Oscar Lewicki, som har drabbats av en skada som är okänd. 

Johan Dahlin, som dras med en överkroppsskada men börjar närma sig comeback. Den rutinerade målvakten har berättat om sin rehabilitering i en längre intervju med Kvällsposten.

Eric Larsson, som har stukat foten.

Sören Rieks, som har mindre problem med ett knä.

Bekräftar att Beijmo startar 

Redan dagen innan premiärmatchen bekräftar Jon Dahl Tomasson att högerbacksplatsen kommer gå till Felix Beijmo, som hade kämpigt med speltiden förra året.

– Felix kommer spela högerback i morgon, ja. Han har uppfört sig fantastiskt professionellt och han har blivit bättre och bättre. Han gjorde en fantastisk match mot Falkenberg, säger Tomasson.

Centralt på planen kommer MFF-tränaren låta Ola Toivonen och Anders Christiansen ta plats.

– Jag gläder mig åt att se Ola och ”AC” tillsammans. De var fantastiska i fjol och vi ska vidareutveckla deras samarbete i år, säger Tomasson.

Nu kommer ni möta Västerås och GAIS från superettan och den allsvenska nykomlingen Halmstad. Finns det en risk att ni underskattar motståndet?

– Nej, de här spelarna är professionella, det är oerhört duktiga spelare. När vi börjar spela om poäng ”vrider jag på knappen”. Laget har stor energi och vi kommer ta matchen i morgon seriöst.