Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomasson: ”Kommer spela på ett annat sätt”

Mattias Larsson: "Såg från månen att det inte stämde"
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Bara två veckor kvar till stormötet med Wolfsburg.

Då lovar Jon Dahl Tomasson ändringar i laget inför torsdagens match mot Sparta Prag.

– Vi kommer spela på ett lite annat sätt, vi gör lite ändringar, säger MFF-tränaren.

Efter 1–3 mot Krasnodar i söndags kommer Malmö FF på torsdagen att spela sin andra och sista träningsmatch under lägret i Marbella.

Mot den ryska ligatvåan spelades matchen i sammanlagt 120 minuter och MFF bytte hela startelvan efter 60 minuter.

Ett liknande upplägg kommer att gälla för matchen mot det Sparta Prag där den förre högerbacken i Malmö FF, norrmannen Andreas Vindheim, spelar.

– Jag kommer att försöka ge så många som möjligt speltid, det är planen. Alla spelare är tillgängliga och det är jag väldigt glad för, säger Jon Dahl Tomasson.

”Alla vill vinna guld i Malmö”

Upplägget för byten kommer om inget oförutsett inträffar vara det samma som i Krasnodarmatchen.

– Jag kommer att försöka byta hela laget igen, säger Tomasson.

Vad vill du se från dina spelare mot Sparta Prag?

– Det viktigaste är att spelarna visar upp sig på bästa sätt. Vi kommer spela på ett lite annat sätt, vi gör lite ändringar. Vi har inte något som är en A- och en B-grupp, det finns inte, säger Tomasson.

Dansken poängterar vikten av att ge så många spelare som möjligt chansen att visa upp sig och få matchtid i Spanien, något som Tomasson anser kommer att vara viktigt hela året.

– Vi har en bra trupp. Alla vill vinna guld i Malmö, spelarna också och då behöver vi att alla spelare kan prestera och bidra varje dag, säger Jon Dahl Tomasson.

Efter matchen mot Sparta Prag tar MFF emot Varberg i en träningsmatch på tisdag och möter sedan Syrianska hemma i svenska cupen den 15 februari innan det är det är dags för Wolfsburg borta den 20 februari.

Studio KVP:

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.