Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomasson känner press efter den tunga starten

Allsvenska juryn: “Det är AIK:s största problem”
Jon Dahl Tomasson och MFF har inte imponerat under allsvenska inledningen.Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES
Anders Christiansen deppar efter sena poängtappet mot IFK Norrköping.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Tung guldfavorit inför säsongen men allsvensk sjua efter lika många omgångar.

Då känner Jon Dahl Tomasson sig pressad.

– Men den pressen ger energi, positiv energi, säger MFF-tränaren.

Malmö FF har tagit steg framåt i de två senaste matcherna. Straffsegern i cupsemifinalen mot Mjällby följdes upp av ett kryss mot serieledande IFK Norrköping. Inför dagens bortamatch mot Östersund vill Jon Dahl Tomasson se mer utveckling.

– Jag tycker att vi spelar en riktigt, riktigt bra match mot Norrköping men det är irriterande och frustrerande att de gör mål i slutet. Det är inte första gången det händer så det ska vi jobba med att få bort, säger tränaren.

Anar du frustration över att ni inte gjorde fler mål?

– Det var en toppmatch med hög nivå på båda sidor. Vi var det bästa laget i en stor del av matchen. Jag ser och lägger märke till detaljerna att vi offensivt blivit bättre på att hitta varandra och på rätt platser. Det tycker jag är positivt.

– Men vi måste minimera misstagen. När det blir mål i fotbollen så är det ofta misstag inblandade.

Tomasson: ”Pressen finns där”

Malmö FF gick in i säsongen med guld som målsättning. Den allsvenska inledningen med två vinster, fyra kryss och en förlust är långt från godkänd. Jon Dahl Tomasson skriver under på det, men han tycker samtidigt inte att slutresultaten är de enda siffror man ska titta på.

– Ambitionen och pressen finns där, det är därför man spelar i Malmö och är i Malmö. En klubb som Malmö ska vinna alla matcher och resultaten är en viktig del av fotbollen. Men min uppgift som tränare handlar också om att titta nyanserat på det, säger Tomasson.

Han poängterar att statistiken är viktigt att analysera för att se om laget är på rätt väg.

– Jag tittar alltid på statistiken, på hur många chanser motståndarna skapar, hur många poäng borde man haft baserat på de möjligheter och de chanser du själv skapar. Hur hög är din pressintensitet, hur ofta har du bollen? Hur många avslut har du på mål? Hur många utanför?

Allsvenska snackisar – Toivonen i bråk med Norrköpings tränare