Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tomasson blickar mot rekordet: ”Det vill vi slå”

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson vill slå klubbens eget rekord från 2017.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malmö FF vann allsvenskan med en marginal på sju poäng till tvåan AIK för tre år sedan. Det är än i dag allsvenskt rekord, men samtidigt ett rekord MFF nu vill slå.
Foto: ANTON UNOSSON / BILDBYRÅN

När Malmö FF vann SM-guld 2017 gjorde man det med den största segermarginalen sedan allsvenskan utökades. 

Ett rekord som MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson nu vill sätta tänderna i.

– Det vill vi gärna slå, säger han. 

Under Magnus Pehrssons ledning vann Malmö FF klubbens 20:e SM-guld med en marginal på sju poäng ner till tvåan AIK. Sedan allsvenskan utökades med två nya lag 2008 har ingen annan klubb varit lika överlägsen.

Men än återstår två omgångar av årets allsvenska säsong och MFF är redan åtta poäng före tvåan Elfsborg. Med andra ord har skåningarna sitt eget poängrekord i sikte. 

– Vi har vunnit guld, gjort flest mål och släppt in minst. Det skulle vara kul att få rekordet i störst segermarginal sedan det blev 30 omgångar, säger Jon Dahl Tomasson, inför söndagens bortamöte mot Varbergs BoIS. 

Truppen är frisk och kry  

Sist Malmö ställdes mot Varberg blev det oavgjort hemma på Eleda stadion. MFF åkte däremot på ett tidigt rött kort, vilket satte en tydlig ton på hela matchen.

– Att ta röda kort ska man alltid undvika liksom dumma frisparkar eller hörnor. Ger man bort sådant minskar sannolikheten alltid för ett bra resultat, säger Tomasson.

På söndag får Malmö klara sig utan den avstängda duon Arnor Traustason och lagkapten Anders Christiansen. 

Samtidigt finns det flera ljusglimtar för Jon Dahl Tomasson: alla spelare är friska och krya igen efter truppens omfattande covid-19-utbrott.

– Den sista kom tillbaka i fredags, så nu har vi alla i gång. Några har fortfarande tränat och återhämtat sig för lite, men det är skönt att alla är friska. Det har varit tufft och det var också därför jag sa att de som spelade mot Hammarby var hjältar, säger Tomasson, som kommer låta Ola Toivonen bära lagkaptensbindeln när Christiansen stannar hemma.