Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tokdementerar jättebudet på allsvenska stortalangen

Armin Gigovic mot Malmö FF
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Olof Mellberg och Armin Gigovic

Enligt FotbollDirekt har Helsingborgs IF fått ett bud på tolv miljoner kronor för Armin Gigovic.

Ett bud med potential att rädda klubbens existens.

Men HIF avfärdar uppgifterna totalt.

– Just det som stod... Det stämmer inte, säger Adil Kizil, chefsscout i HIF till HD.

Helsingborgs IF brottades redan innan coronautbrottet med en hårt ansträngd ekonomi.

Efter att pandemin slagit klorna i hela världen och fotbollen med det så var Helsingborgs IF först ut i Sverige med att öppet prata om vilka negativa konsekvenser klubben riskerade.

Prognosen då pekade mot ett minusresultat om 17 miljoner kronor 2020. Men då räknade HIF med att kunna dra i gång allsvenskan igen i början av juni – med publik.

Nu blir starten i bästa fall 14 juni, och allsvenskan lär spelas utan publik ett bra tag framöver.

Tolv miljoner för Gigovic från Italien?

Mitt i detta rapporterade sajten FotbollDirekt på måndagen om att en icke namn-given Serie A-klubb som skulle ha lagt ett bud på HIF:s mittfältstalang Armin Gigovic.

Budet påstods vara i trakterna kring tolv miljoner kronor.

Uppgifterna skjuts nu ner helt av Helsingborgs IF:s chefsscout Adil Kizil, som också är klubbens talesperson i transferfrågor.

– Vi vet att det är en duktig fotbollsspelare som det förmodligen kommer finnas intresse kring. Det är nog redan intresse, men just det som står på Fotbolldirekt är bara ett rent rykte, säger Adil Kizil till Helsingborgs Dagblad.

HIF:s prislapp dubbelt så stor

Enligt Kizil har det inte kommit något bud alls från någon klubb på Armin Gigovic och HIF förhandlar inte med någon annan klubb om mittfältaren.

Flera initierade källor uppger för Kvällsposten att Helsingborgs IF, trots coronapandemin och trots att klubben offentligt sagt sig tro på en imploderad transfermarknad, ser en prislapp för Gigovic som är långt högre än tolv miljoner kronor. Snarare det dubbla.

Dels för att en sådan summa på allvar skulle kunna rädda klubbens ur sin ekonomisk knipa och dels för att HIF anser att Gigovic behövs för att rädda det allsvenska kontraktet 2020.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.