Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Toivonen målskytt – hans första på tolv år

Alla snackisar från Allsvenskan 2020 med Anel Avdic, Johan Dolck Wall och Philip Gadd.
Ola Toivonen målskytt mot Östersund.
Ola Toivonen gör sitt första allsvenska mål för Malmö FF på tolv år.Foto: Dplay

ÖSTERSUND/STOCKHOLM. Det var tolv år sen sist.

Nu gjorde Ola Toivonen ett allsvenskt mål igen när Malmö vann med 2-1 borta mot Östersund.

– Det var skönt att att göra mål i Malmötröjan, säger spelaren efter matchen. 

Efter mer än tio år på den internationella scenen vände Ola Toivonen hem och presenterades för sin gamla allsvenska klubb Malmö FF i början av juni. 

Och under torsdagskvällen fick han spräcka sin allsvenska målnolla. Den första i svenska ligan på tolv år – och det var i den 32:a matchminuten som fullträffen satt. 

”Haft några farliga lägen” 

Målet kom efter ett inspel från Marcus Antonsson som snett inåt bakåt hittade Ola Toivonen som med en bredsida placerade in bollen i Aly Keitas högra hörn. 

I den andra halvleken utökade lagkapten Anders Christiansen ledningen till 2-0 då han prickade in sitt fjärde mål för säsongen. Men det skulle bli spännande.

Efter en tilltrasslad situation i MFF:s straffområde, där Oscar Lewicki var oerhört nära att skicka in bollen i eget mål, kunde Ludvig Fritzson peta in reduceringen.

Tomasson: ”Välförtjänt”

Malmö FF lyckades hålla undan och vann matchen med 2-1.

– Vi skapar väldigt många chanser. Sex stycken räknade jag till. Men vi skulle haft en straff också. Det är en välförtjänt seger, säger tränaren Jon Dahl Tomasson efter matchen.

Ola Toivonen var belåten när han skulle summera kvällens prestation. 

– Det var skönt att att göra mål i Malmötröjan, konstaterade hemvändaren. 

”Inte känt någon press för det” 

Har du hunnit bli nervös över att målet inte kommit?

– Nej, nej. Inte alls. Har inte alls känt någon press för det. Jag får ta det som kommer. Hade nog kunnat göra ett mål mot Norrköping. Nu hade jag ett läge i dag och lyckades.

Hur känns kroppen?

– Nu är den sliten. Konstgräset tog mer på kroppen än jag trodde. Ryggen får lite mer smällar. Det är bara att vänja sig. Det är bara att vila mycket. Få många timmar i natt.