Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tobias Sanas succé: "Påminner om Coutinho"

Tobias Sana i MFF-tröjan. Foto: CHRISTER THORELL / CBFOTO / ALL / CHRISTER THORELL / CB FOTO / ALL WWW.CBFOTO.SE
Barcelona-stjärnan Coutinho. Foto: JUAN CARLOS CARDENAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tobias Sana gör succé i sin nya klubb Århus.

I måndagens match mot Hobro svarade den förre IFK- och Malmö FF-mittfältaren för en riktig fullträff.

”Sanas drömmål efter 65 minuter påminde om en viss brasilianare som nyligen skiftade från Liverpool till Barcelona”, skriver Tipsbladet.

Målet mot Hobro blev matchens enda och Tobias Sana blev därmed matchvinnare för sitt Århus. 

Efter matchen hyllades han i dansk press. Tipsbladet menade att Tobias Sanas insats påminde om den brasilianska Barcelona-stjärnan Coutinho.

”Sanas drömmål efter 65 minuter påminde om en viss brasilianare som nyligen skiftade från Liverpool till Barcelona. På det sättet han tog emot bollen på vänster sida, sökte sig inåt på planen och skickade in bollen i motsatta hörnet var en klassisk Philippe Coutinho, och det vill man förstås gärna se mer av i Superligan”.

https://www.youtube.com/watch?v=1Ai1esUwMwc

"Han är hungrig och har ledaregenskaper"

I BT hyllas han av sin tränare David Nielsen.

- Det är inte tack vare mig som Sana är så stark för närvarande. Uppsvinget beror på honom själv. Hans karriär har varit speciell men perioder klubbar på övre halvan i Europa. Nu är han i AGF. Han visar att han som fotbollsspelare är hungrig, och att han har ledaregenskaper. Kort sagt, han guidar de unga spelarna och har en fantastisk mentalitet, säger tränaren och fortsätter:

– Det överraskar mig inte att han spelade bra mot Hobro. I varje match i säsongsupptakten har han i det närmsta förstört motståndarnas försvar.

Det var alltså i den 65:e minuten som Sana avancerade in från vänster och passerade ett par försvarare innan han lossade bössan strax utanför straffområdeslinjen. Bollen seglade in i den bortre burgaveln – inte långt från krysset.

Själv tonade Sana ned drömträffens kaliber.

- Det var ett fint mål men inte något av de bästa i min karriär. Å andra sidan var det ett av de viktigaste. Med de här tre poängen skapar vi avstånd till bottenlagen och har bara fem poäng upp till Hobro bland topp-sex, säger han till BT.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!