Tobias Sana i MFF-tröjan. Foto: CHRISTER THORELL / CBFOTO / ALL / CHRISTER THORELL / CB FOTO / ALL WWW.CBFOTO.SETobias Sana i MFF-tröjan. Foto: CHRISTER THORELL / CBFOTO / ALL / CHRISTER THORELL / CB FOTO / ALL WWW.CBFOTO.SE
Tobias Sana i MFF-tröjan. Foto: CHRISTER THORELL / CBFOTO / ALL / CHRISTER THORELL / CB FOTO / ALL WWW.CBFOTO.SE
Barcelona-stjärnan Coutinho. Foto: JUAN CARLOS CARDENAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNBarcelona-stjärnan Coutinho. Foto: JUAN CARLOS CARDENAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Barcelona-stjärnan Coutinho. Foto: JUAN CARLOS CARDENAS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Tobias Sanas succé: "Påminner om Coutinho"

Publicerad

Tobias Sana gör succé i sin nya klubb Århus.

I måndagens match mot Hobro svarade den förre IFK- och Malmö FF-mittfältaren för en riktig fullträff.

”Sanas drömmål efter 65 minuter påminde om en viss brasilianare som nyligen skiftade från Liverpool till Barcelona”, skriver Tipsbladet.

Målet mot Hobro blev matchens enda och Tobias Sana blev därmed matchvinnare för sitt Århus. 

Efter matchen hyllades han i dansk press. Tipsbladet menade att Tobias Sanas insats påminde om den brasilianska Barcelona-stjärnan Coutinho.

”Sanas drömmål efter 65 minuter påminde om en viss brasilianare som nyligen skiftade från Liverpool till Barcelona. På det sättet han tog emot bollen på vänster sida, sökte sig inåt på planen och skickade in bollen i motsatta hörnet var en klassisk Philippe Coutinho, och det vill man förstås gärna se mer av i Superligan”.

https://www.youtube.com/watch?v=1Ai1esUwMwc

"Han är hungrig och har ledaregenskaper"

I BT hyllas han av sin tränare David Nielsen.

- Det är inte tack vare mig som Sana är så stark för närvarande. Uppsvinget beror på honom själv. Hans karriär har varit speciell men perioder klubbar på övre halvan i Europa. Nu är han i AGF. Han visar att han som fotbollsspelare är hungrig, och att han har ledaregenskaper. Kort sagt, han guidar de unga spelarna och har en fantastisk mentalitet, säger tränaren och fortsätter:

– Det överraskar mig inte att han spelade bra mot Hobro. I varje match i säsongsupptakten har han i det närmsta förstört motståndarnas försvar.

Det var alltså i den 65:e minuten som Sana avancerade in från vänster och passerade ett par försvarare innan han lossade bössan strax utanför straffområdeslinjen. Bollen seglade in i den bortre burgaveln – inte långt från krysset.

Själv tonade Sana ned drömträffens kaliber.

- Det var ett fint mål men inte något av de bästa i min karriär. Å andra sidan var det ett av de viktigaste. Med de här tre poängen skapar vi avstånd till bottenlagen och har bara fem poäng upp till Hobro bland topp-sex, säger han till BT.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag