Pawel Cibicki och Anton Tinnerholm. Foto: ANDREAS L ERIKSSONPawel Cibicki och Anton Tinnerholm. Foto: ANDREAS L ERIKSSON
Pawel Cibicki och Anton Tinnerholm. Foto: ANDREAS L ERIKSSON
Jakob Michelsen. Foto: KRISTER ANDERSSONJakob Michelsen. Foto: KRISTER ANDERSSON
Jakob Michelsen. Foto: KRISTER ANDERSSON

Tinnerholm: "Det är förlorarmentalitet..."

Publicerad

Serieledande Malmö spelade 1-1 borta mot Hammarby.

Efter matchen sa Hammarbys tränare Jakob Michelsen att han var övertygad om att Malmö skulle ta SM-guld.

Ett uttalande som Malmös Anton Tinnerholm inte uppskattar.

– Jag tycker det är förlorarmentalitet, säger han.

Hammarby-Malmö på Tele2 Arena slutade 1-1.

Detta seda Hammarby tagit ledningen i början på den andra halvleken, men Anton Tinnerholm kvitterat för sitt Malmö en stund senare.

Kvitteringsmålet föregicks av en målvaktstavla – och keepern Ögmundur Kristinsson bad om ursäkt till sina lagkamrater i omklädningsrummet efter matchen. 

 

LÄS ÄVEN: Jo Inge Bergets ilska mot domarna efter gula kortet 

"Det är förlorarmentalitet"

Efter matchen var båda lagens tränare nöjda med spelarnas insatser som helhet. Jakob Michelsen, tränare i Hammarby:

– Vi möter Malmö FF och jag tycker att vi gör en bra match och vi gör det bra som får med oss en poäng. För Malmö FF är det inte en fråga om utan när de ska vinna SM-guld. Vi har FCK i Danmark och vi har Malmö FF i Sverige. De har mest pengar och ska också vinna SM-guldet.

Även Magnus Pehrsson, tränare i Malmö, var alltså nöjd med spelet ute på planen. Han medger emellertid att man inte kom till tillräckligt många heta lägen.

– Jag är väldigt nöjd med vår första halvlek och tycker vi spelar ut Hammarby. Det finns mycket positivt att hämta från matchen, säger han i C More.

NOA BACHNER: Hammarby är seriens Transformer-robot 

Utspelet: "Det är förlorarmentalitet"

Jakob Michelsens uttalande gällande Malmös guldchanser kan tyckas smickrande – men riktigt så tolkade inte Anton Tinnerholm tränarens ord. I stället menar han att det tyder på svaghet från Hammarbys sida. 

– Om de vill fokusera på vårt så får de väl göra det, men jag tycker det är förlorarmentalitet. Vi fokuserar på vad vi ska göra. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag