Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Tillbaka i allsvenskan - köps loss från Gefle

Publicerad

Här är Halmstad BK:s drag för att lyfta från botten av allsvenskan. 

Enligt SportExpressens uppgifter köper HBK loss Gefle IF:s anfallare Johan Oremo för omkring en miljon kronor. En affär som nu blivit officiell.

– Johan är grymt taggad, säger Oremos agent Michael Kallbäck. 

Halmstad BK har bara skrapat ihop åtta poäng på 15 matcher i allsvenskan och ligger just nu på kvalplats. Tidigare har man också sparkat tränaren Janne Jönsson och senast blev det en blytung förlust borta mot bottenkollegan Gif Sundsvall. 

Prislappen: en miljon kronor

Nu försöker klubben göra allt för att vända den dåliga trenden och lyfta från kvalplatsen. Enligt SportExpressens uppgifter är man nu överens om att köpa loss Gefle IF:s anfallare Johan Oremo. Prislappen landar på omkring en miljon kronor och affären väntas bli klar inom kort. Gefle Dagblad var först med att rapportera om Oremos övergång till Halmstad BK

"Behöver inte tigga av supportrarna"

- Vi har haft en dialog med HBK under en tid, och har hela tiden känt att deras intresse varit otroligt starkt, vilket också Johans varit. Det här är vad vi ville, och Johan är grymt taggad att komma in och hjälpa HBK, säger spelarens agent Michael Kallbäck.

Vi har uppgifter på att Halmstad betalar omkring en miljon kronor för Oremo. Vad kan du säga om det?

- Jag kan inte kommentera några belopp, det får klubbarna göra. Men utan att nämna några summor så kan man väl säga att HBK varit väldigt angelägna om att få Johan och Gefle IF kanske inte längre behöver tigga pengar av supportarna. Alla parter är nog nöjda med utfallet, inte minst Johan och hans familj, och det är det absolut viktigaste.

218 allsvenska matcher

30-årige Oremo har gjort sex mål på tolv matcher i Gefle IF som är sist i superettan efter en usel säsong. 

Anfallaren har gjort 218 matcher i allsvenskan och var ett prestigeköp för Djurgården när han köptes loss för över 10 miljoner kronor 2008. 

Spelaren reser till Halmstad under dagen för att skriva på kontraktet. Oremo har även varit med på landslagets januariturné och gjort två A-landskamper under Lars Lagerbäcks ledning. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag