Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tillbaka i allsvenskan - köps loss från Gefle

Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Här är Halmstad BK:s drag för att lyfta från botten av allsvenskan. 

Enligt SportExpressens uppgifter köper HBK loss Gefle IF:s anfallare Johan Oremo för omkring en miljon kronor. En affär som nu blivit officiell.

– Johan är grymt taggad, säger Oremos agent Michael Kallbäck. 

Halmstad BK har bara skrapat ihop åtta poäng på 15 matcher i allsvenskan och ligger just nu på kvalplats. Tidigare har man också sparkat tränaren Janne Jönsson och senast blev det en blytung förlust borta mot bottenkollegan Gif Sundsvall. 

Prislappen: en miljon kronor

Nu försöker klubben göra allt för att vända den dåliga trenden och lyfta från kvalplatsen. Enligt SportExpressens uppgifter är man nu överens om att köpa loss Gefle IF:s anfallare Johan Oremo. Prislappen landar på omkring en miljon kronor och affären väntas bli klar inom kort. Gefle Dagblad var först med att rapportera om Oremos övergång till Halmstad BK

"Behöver inte tigga av supportrarna"

- Vi har haft en dialog med HBK under en tid, och har hela tiden känt att deras intresse varit otroligt starkt, vilket också Johans varit. Det här är vad vi ville, och Johan är grymt taggad att komma in och hjälpa HBK, säger spelarens agent Michael Kallbäck.

Vi har uppgifter på att Halmstad betalar omkring en miljon kronor för Oremo. Vad kan du säga om det?

- Jag kan inte kommentera några belopp, det får klubbarna göra. Men utan att nämna några summor så kan man väl säga att HBK varit väldigt angelägna om att få Johan och Gefle IF kanske inte längre behöver tigga pengar av supportarna. Alla parter är nog nöjda med utfallet, inte minst Johan och hans familj, och det är det absolut viktigaste.

218 allsvenska matcher

30-årige Oremo har gjort sex mål på tolv matcher i Gefle IF som är sist i superettan efter en usel säsong. 

Anfallaren har gjort 218 matcher i allsvenskan och var ett prestigeköp för Djurgården när han köptes loss för över 10 miljoner kronor 2008. 

Spelaren reser till Halmstad under dagen för att skriva på kontraktet. Oremo har även varit med på landslagets januariturné och gjort två A-landskamper under Lars Lagerbäcks ledning.