Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tidigare MFF-tränaren sparkad av Serie B-klubb

Foto: AVDO BILKANOVIC / © BILDBYRÅN
Josep Clotet Ruiz var först assisterande tränare i MFF 2010 innan han tog över ansvaret som huvudtränare i Halmstads BK 2011.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / STELLA PICTURES ANDREAS L ERIKSSON

Svenskbekantingen har haft stora framgångar som tränare utomlands.

Men efter en höst med svaga resultat sparkas nu Josep Clotet Ruiz från sitt tränaruppdrag i italienska SPAL. 

Frågan är om han nu återvänder till svensk fotboll?

Spanjoren Josep Clotet Ruiz, 44, kom till Malmö FF som assisterande tränare guldsäsongen 2010. Säsongen efter tog han över som huvudtränare i Halmstads BK.

Clotet har under de senaste säsongerna var verksam inom den italienska fotbollen. Under fjolåret ansvarade han för Brescia – där han hade stora framgångar. 

Under hans ledning gick klubben från att riskera nedflyttning till att slutligen hamna på en sjundeplats i tabellen. Och det efter ett poängsnitt som var näst bäst i Italien, efter Inters Scudetto-vinnande tränare Antonio Conte.

I somras fortsatte tränarkarriären i Serie B-konkurrenten SPAL. Men där har resultaten uteblivit. Efter 18 spelade omgångar ligger laget på en 15:e plats – och nu har klubbledningen fått nog. 

https://twitter.com/spalferrara/status/1478792312700420099?s=20

Kandidat till att ta över efter JDT

På onsdagen meddelade nämligen SPAL att Josep Clotet Ruiz tvingas lämna sitt huvudtränaruppdrag med omedelbar verkan. 

Även hans assisterande tränare, Javier Francisco Garcia Bernal och Alberto José Fornier Escobar, får sparken. 

”Vi tackar herr Clotet tillsammans med Bernal och Escobar för det professionella arbete som utförts under dessa månader i Ferrara och önskar dem all lycka, personligt och professionellt”, skriver klubben på sin hemsida.

Enligt uppgifter från FotbollDirekt är Josep Clotet Ruiz en huvudkandidat till att ta över allsvenska Hammarby. Men han är även ett namn som nämnts i diskussionen kring vem som kan ta över som huvudtränare i Malmö FF efter Jon Dahl Tomasson. 


Tv: Se märkliga frisparksvarianten: