Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Thelma Ernst slutar som ordförande för MFF Support

Thelma Ernst slutar som ordförande i MFF-support.Foto: Jan Peter Andersson
Thelma Ernst tillsammans med MFF:s ordförande Anders Pålsson vid Malmö FF:s medlemsmöte på Stadion i MalmöFoto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Thelma Ernst är den första kvinnliga ordföranden i MFF-supports historia.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Den sista stora frågan för Thelma Ernst som ordförande i MFF-support blev sammanslagningen med LB07.

Nu ställer hon inte upp för omval.

– Det kännas både sorgligt och på samma gång rätt, säger hon.

Det är egentligen ingen större dramatik kring Thelma Ernst sorti från styrelsen i MFF-support.

I mars 2017 tillträdde hon som den första kvinnliga ordföranden i MFF Supports historia. Hon hade då suttit i styrelsen i ett år.

– När jag ställde upp som ordförande sa jag att jag ville sitta i tre år och det har jag gjort nu. Det känns fint att gå vidare och låta någon annan komma in med ny energi och nya idéer, säger hon. 

– Det finns en tradition inom föreningsdemokrati att sitta länge – och jag vill inte sitta länge, utan låta någon ny komma in med ny kraft.

Thelma Ernst slutar

Under åren har Thelma Ernst både synts och hörts. Förra året var MFF Support starkt engagerad i frågan om den mer omfattande visiteringen på allsvenska matcher, som man ansåg var integritetskränkande. 

Den senaste stora frågan var om sammanslagningen med LB07, som MFF Support – tillsammans med andra supportergrupper – var starkt kritisk till. 

– Där vi visade en enorm styrka i föreningsdemokrati, säger hon.

Hur har det varit att vara ordförande?

– Det har varit fantastiskt. Det är det största och viktigaste jag gjort i mitt liv. Jag började när jag var 20 och nu är jag 24. Det känns som att jag åldrats mer än fyra år och jag har lärt mig oerhört mycket. Det här är något jag är väldigt stolt över och kommer att bära med mig i resten av livet.

Om du ska peka på något de senaste åren, vad är det?

– Det är svårt att säga, det är så mycket. Allt från mitt första år när vi satte på den andra stjärnan och firade det. Det var helt fantastiskt, den maktutövningen. Sen att se Markus (Rosenberg) sluta och på något sätt knyta ihop den säcken.

– Alla resor. Som det längsta Öresundståget i föreningshistoria när vi 2017 hade 920 MFF:are i tåget till premiären i Göteborg.  

Arvid Falk föreslås av valberedningen till ny ordförande för MFF Support.