Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen utgick skadad – när Kalmar FF vann

Kalmar-tränaren Nanne Bergstrand fick se sitt lag vinna med 1-0 mot den allsvenska nykomlingen Mjällby.Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Konstgräsmattan lämnade en hel del att önska.

Men Kalmar gjorde jobbet - och vann fredagskvällens träningsmatch mot Mjällby med 1-0. 

Segern kom däremot inte utan smolk i bägaren: talangen Isak Jansson tvingades utgå på grund av skada. 

En respektabel publikskara stod samlad runt den slitna konstgräsmattan - inklusive en högljudd klack från Kalmar.

Matchen i sig lämnade däremot inga större avtryck.

KFF vann med 1-0, efter en straff i den andra halvleken som orsakades av Mjällbymålvakten. Geir André Herrem stegade fram, och tryckte säkert in bollen.

– Jag tycker ändå vi stod upp bra även om Mjällby hade mer boll, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand till Barometern

Redan i den första halvleken tog matchen slut för Kalmars Isak Jansson, född 2002. Efter ett skottförsök blev talangen sittandes på planen, enligt Barometern med känningar i vadmuskeln.

Nyförvärven spelade inte

Mjällby har annars haft det händelserikt den sista tiden, med en rad nyförvärv. Bara under veckan har två nya spelare anlänt till Hällevik: David Batanero och Jesper Löfgren. 

Ingen av dem spelade däremot mot Kalmar.

– Löfgren kom sent under torsdagskvällen och missade träningen. Batanero gjorde sitt första pass med oss i går och vi tyckte att det var bättre om båda stod över den här matchen. De kommer att få spela under lägret i stället, säger Maif-tränaren Marcus Lantz till BLT