Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Talangen tillbaka i HIF – lämnar Italien

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nils Arvidsson lämnar Serie A-klubben Venezia och flyttar hem till Helsingborgs IF.

Klubbarna bryter låneavtalet som gällde fram till sommaren.

– Trots att låneperioden i Venezia FC inte blev som han hoppats på har han samlat på sig nyttig erfarenhet, säger sportchef Andreas Granqvist i ett pressmeddelande.

18-åriga Nils Arvidsson lämnade Helsingborgs IF i somras för att gå på lån till den italienska Serie A-klubben Venezia FC. Men nu flyttar målvaktstalangen hem igen.

Klubbarna har kommit överens om att bryta låneavtalet som gällde fram till sommaren.

– Det känns otroligt skönt att komma hem till Helsingborg och Olympia där man alltid känner sig välkommen. Jag tar med mig många lärdomar från äventyret i Italien, men framför allt att jag har fått känna på hur det är på den högsta nivån och vad som krävs där, säger Arvidsson i ett pressmeddelande.

I Venezia blev det åtta matcher från start med klubbens U19-lag, där han tillbringat större delen av tiden. Vid några tillfällen har han suttit på bänken med A-laget.

Nu är han tillbaka igen i Helsingborg och skriver ett nytt treårskontrakt med klubben.

– Nils är en stor talang och trots att låneperioden i Venezia FC inte blev som han hoppats på har han samlat på sig nyttig erfarenhet utomlands i en stor liga. Han kommer tillbaka till oss som en bättre målvakt än han var när han lämnade och vi är väldigt glada över att han är tillbaka i HIF, säger sportchef Andreas Granqvist i ett pressmeddelande.

Tv: Milos Milojevic om nya jobbet som huvudtränare i Malmö FF: