Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Talangen skrattar åt Serie A–ryktet

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Malmö FF:s unge talang tog studenten i fredags. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Då ställde vännen och lagkamraten Behrang Safari upp som flakchaufför. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Studentfirande, skaderehabilitering och rykten om en Italienflytt.

Det är bråda dagar för Mattias Svanberg, även om han skrattar åt det sistnämnda.

– Det låter inte särskilt trovärdigt, säger han. 

I vårens sista allsvenska match mot Dalkurd byttes Mattias Svanberg ut med skadekänningar. Efter att ha vilat någon dag testade han igen för att vara redo för U21–landslagets möte med Malta – men tvingades till slut tacka nej. 

– Det var vaden, ljumsken och höften som sa ifrån. Jag har haft problem med dem en tid, så det var en ren säkerhetsåtgärd att inte åka med till Malta. Självklart vill man alltid spela, men tyvärr gick det inte den här gången.

Ryktas till Torino

Det var i förra veckan som ryktena om en eventuell övergång till Torino tog fart på sociala medier. Enligt italienska Tuttomercatoweb, som hänvisar till Tuttosport, ska Svanberg vara ett av flera namn som ligger på norditalienarnas radar. Till skillnad från sina svenska motsvarigheter, skriver dock italienska medier att Svanberg spelar back. Huvudpersonen själv skrattar åt skriverierna.

– Back… Du hör ju själv, det låter ju inte särskilt trovärdigt. Hör jag inget från min agent (Martin Dahlin) så finns det inget konkret. Och jag har inte hört något. 

Diskuteras det om förlängning med MFF?

– Inte i nuläget. Med tanke på att det är en bit dit så är det väldigt lugnt på den fronten just nu. 

Åkte studentflak – på moped

Som traditionen bjuder så åker väldigt många av Sveriges studenter på flak efter att ha kramats med vänner, familj och bekanta på skolgården efter tre års studier. Mattias Svanberg fick en lite mer ovanlig resa genom Malmö – och en än mer ovanlig chaufför. 

https://twitter.com/Malmo_FF/status/1005102826023018496

– Det var inte min idé, utan min familjs. Istället för att få skjuts i någon fin bil så fick jag åka flakmoppe med Behrang (Safari) som chaufför. Det var hundra gånger bättre än att åka bil i alla fall, säger Svanberg. 

Var det någon särskild runda ni åkte?

– Nej, vi körde bara runt i stan och visade upp oss. Det gick fort – "Berra" kör som en galning så folk hann nog inte ens uppfatta att det var vi, säger Mattias Svanberg och skrattar länge. 

– Alla gäster stod hemma och väntade när vi kom där på moppen. Det var skitkul. 

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!