Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen satte sitt första MFF-mål: ”Känns skönt”

Malmö FFs Mubaarak Nuh och Falkenbergs Christoffer Carlsson.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
MFF-jubel efter Mubaarak Nuhs första mål för MFF.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Årets första seger och karriärens första MFF-mål på seniornivå.

Visst blev det en lyckad tisdag för juniorlandslagsyttern Mubaarak Nuh.

– Som offensiv spelare behöver man göra mål, sa 18-åringen efter 4-2-vinsten mot Falkenberg.

Mubaarak ”Mubbe” Nuh har representerat det svenska landslaget på både U17- och U19-nivå. Han har tillhört Malmö FF sedan sommaren 2018, när han tackade adjö till Småland och Östers IF för att flytta till sydligare breddgrader. 

På tisdagen nådde 18-åringen en minst sagt viktig milstolpe i fotbollskarriären, när han satte sitt första seniormål för Malmö FF. Den unge mittfältaren tryckte elegant in 2-0-målet mot Falkenbergs FF, efter ett effektivt kombinationsspel ihop med Felix Beijmo. 

– Det är skönt att få mitt första mål. Som offensiv spelare behöver man göra mål, så det känns skönt, sa ”Mubbe” efter matchen.

18-åringen var något mer nöjd över sin insats i matchens andra halvlek, jämfört med den första: 

– När jag var i omklädningsrummet i andra tänkte jag att jag måste försöka visa mig så jag får bollen. Jag försökte spela bollen mer framåt än vad jag gjorde i första, då blev det mer att jag la bollen hemåt.

Mubaarak Nuh under uppvärmningen inför matchen mot Falkenberg.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

”Man måste kämpa”

Tisdagens 4-2-vinst mot Falkenbergs FF var Malmö FF:s sista träningsmatch innan allvaret tar vid på söndag, med gruppspel i svenska cupen. 

Förutom Mubaarak Nuh fick även ungdomsspelarna David Edvardsson, Sebastian Nanasi och Noah Eile speltid. Dessutom var det Mathias Nilsson som vaktade hemmastolparna. 

– I MFF är man långt i från (speltid) med tanke på kvalitén på spelarna. Man måste kämpa och verkligen göra allt för att få en startplats. Jag gör mitt och sedan får vi se hur det blir, sa Mubaarak Nuh om sina egna chanser att få fortsatt speltid av MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson även när tävlingssäsongen börjar.

Angående vad han själv kan bli bättre på, svarade Mubaarak Nuh:

– Passningarna. Det är lite så där, det blir mycket strul och det blir mycket att jag lägger felpassningar när det är en enkel boll jag kan lägga. Det är nog det jag behöver förbättra.

I samband med måndagens pressträff berättade Jon Dahl Tomasson att Malmös ungdomsspelare numera gör en analys efter varje match utifrån klubbens spelprinciper. Analysen görs dels med hjälp av videoklipp, där ungdomsspelarna och tränarstaben gemensamt presenterar och diskuterar både bra och dåliga spelmoment.

– Det har gått rätt bra för mig. Men man blir lite nervös när man ska stå där och göra en presentation. Vi står framför tränarna och gör en prestation där vi visar videoklipp. Vi lär oss av det, det är bara nyttigt, konstaterade Mubaarak Nuh.