Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Talangen om intresset från HIF: ”Intressant”

Gabriel Gudmundsson. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT

Helsingborgs IF vill värva Gabriel Gudmundsson från Halmstads BK.

Nu uttalar sig 19-åringen för första gången om intresset.

– Jag spelar i Halmstad i dag och kommer klubbarna överens blir det intressant för mig, säger Gudmundsson till Fotbollskanalen.

Efter avancemanget från superettan rustar Helsingborgs IF för allsvenskan.

Klubben vill förstärka och har siktet inställt på Halmstads BK:s Gabriel Gudmundsson.

– Vi är inte överens med Halmstad om en prislapp utan har kvar att göra det jobbet och har en förhoppning. Vi är intresserade av spelaren och spelaren är intresserad av oss. Sen om hans intresse är så stort att han möter våra positioner återstår att se, sa HIF:s ordförande Krister Azelius på annandagen. 

Gabriel Gudmundssons kontrakt med Halmstads BK löper över säsongen 2019. Därför är det inte enbart upp till honom själv att bestämma om det ska bli en flytt eller om han ska vara kvar i klubben det kommande året.

– Jag spelar i Halmstad i dag och kommer klubbarna överens blir det intressant för mig. Samtidigt vill man alltid spela så högt upp som möjligt. Men jag har kontrakt med Halmstad i ett år till och det är det jag får förhålla mig till, säger han till Fotbollskanalen.

Gudmundsson vill ha speltid

För Gudmundsson är utvecklingspotentialen det viktigaste, oavsett om han blir kvar i superettan eller tar steget upp till allsvenskan.

- Speltid är a och o och det är otroligt viktigt. Det är det oavsett om det är i Halmstad eller någon annan klubb. Jag måste kriga för min plats och visa att jag förtjänar speltid oavsett var jag spelar, säger han till Fotbollskanalen.

Gabriel Gudmundsson gjorde nio mål och fyra assist på 28 matcher för Halmstads BK under den gångna säsongen i superettan.