Talangen: ”Gör en bra match – höjer aktierna”

Amin Sarr firar sitt mål i den första halvleken.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Amin Sarr jublar ihop med Eric Larsson och Eric Larsson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Våren har knappast inneburit en kavalkad av allsvensk speltid.

Men mot Elfsborg var Amin Sarr inbladad i båda MFF-målen.

– Gör man en bra match höjer man alltid sina egna aktier, säger han.

Lördagens träningsmatch mellan MFF och Elfsborg blev en minst sagt stekhet historia.

Men en som uppenbarligen inte hade några större problem med den skånska sommarvärmen var Amin Sarr. Efter en allsvensk vår där han till stora delar varit förpassad till bänken blev det en startplats mot Elfsborg.

Amin Sarr tackade för förtroendet genom att först sätta 1-0 i slutet på den första halvleken. Därefter assisterade han till Antonio Colaks 2-0-mål med ett lågt och vältajmat inlägg.

– Jo, det känns bra att få göra ett mål och en assist och att få skapa några lägen själv och att få kombinera med andra spelare i laget, säger Amin Sarr.

– Jag spelar med bra spelare som gör det möjligt att kombinera. Sedan tycker jag vi kämpar bra, vi försvarar ända till slutet och vi kämpar hårt för varandra. Alla går in med en bra inställning till matchen.

Hur svåra blir förutsättningarna när det ändå blir så pass varmt som nu?

– Jo, det blir svårare att koncentrera sig i värmen. Man tappar fokus och man tänker på att det är så varmt. Men sedan gäller det att vara så pass professionell att man bortser från värmen och fokuserar på matchen. 

– Det tycker jag vi gör bra. Vi klagar inte på värmen, motståndarlaget har det lika varmt som vi.

”Känns otroligt skönt”

Under fjolårets allsvenska säsong blev det totalt 17 matcher för Amin Sarr, som blev målskytt när MFF vann med 3-0 mot IFK Göteborg.

Årets vårsäsong?

Nja, där har den där speltiden blivit något mer begränsad. Så här långt har den 20-årige anfallaren funnits på planen vid två tillfällen.

Dels mot BK Häcken, när Amin Sarr klockade in 23 minuters speltid. Dels mot AIK, när han fanns på planen under 32 minuter.

– Det är självklart att det känns otroligt skönt att komma ut här och visa vad man går för och att ta möjligheten att visa upp sig inför tränaren, säger Amin Sarr.

Känner du att du kanske är närmre startelvan efter den här insatsen? 

– Jo, självklart. Gör man en bra match höjer man alltid sina egna aktier. Det känns bra. 

Amin Sarr under träningsmatchen mot Elfsborg.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson bytte friskt när Malmö förlorade förra veckans träningsmatch mot Kalmar. Mot Elfsborg var det en betydligt mer bestående elva som gjorde jobbet.

Efter matchen öste Tomasson beröm över Amin Sarr. 

– Han gör det riktigt bra vid båda målen. Vi vet att han har potentialen i sig. Han har ett fantastiskt skott, vid det första målet gör han två beröringar och ett riktigt snyggt mål, säger Jon Dahl Tomasson.

– Det andra målet är från en bra boll från Eric (Larsson) där han (Amin Sarr) löper bra och slår ett bra inlägg. Den farten han har ska han bli bättre på att utnyttja.

”Det blir många matcher nu” 

Malmö FF har nyligen avslutat sin sommarledighet och framöver väntar ett tajt spelschema.

I juli kommer skåningarna nämligen varva spel i Europa med den allsvenska guldjakten.

Champions League-kvalet börjar den 6 eller 7 juli. Bara några enstaka dagar tidigare väntar möte mot IFK Norrköping i Östergötland. 

– Det blir många matcher nu framöver under hösten. Vi har minst ett gruppspel i någon av ligorna, så det kommer många matcher där vi spelare får visa upp oss , säger Amin Sarr.