Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pehrssons första värvning till KFF

Foto: KARL NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KARL NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är spelaren som bli Magnus Pehrssons första nyförvärv till Kalmar FF. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Sandvikens vänsterytter Rafael York nära att skriva på för KFF. 

Det var för två veckor sedan som Kalmar FF presenterade Magnus Pehrsson som ny huvudtränare. Detta efter att KFF meddelat att Henrik Rydström inte skulle få förlängt kontrakt. Den förre MFF-tränaren presenterades på en presskonferens där också den assisterande tränaren Jesper Norberg presenterades. 

Nobbade utländska klubbar 

Pehrsson fick sparken från MFF i somras och har sedan dess varit arbetslös. 

-  Under sex månaders tid har jag haft tid att fundera på vad mitt nästa steg är. Jag kom fram till att jag vill vara med och bygga något över tid. Jag vill kunna utveckla spelare och det tilltalar mig. Det finns en bra balans av etablerade spelare och utrymme att ge unga spelare chansen, säger Pehrsson som avslöjar att han hade möjlighet att hoppa på ett annat uppdrag i somras.

 – Det finns så klart en social aspekt att vara kvar i Sverige. Det fanns möjligheter att flytta utomlands i somras, men jag valde att inte göra det.

– Nu är jag glad och förväntansfull, sa Pehrsson på presskonferensen. 

Precis som i MFF kommer Pehrsson ha kravet på sig att utveckla och förädla unga spelare och sedan kunna sälja dem vidare. Och nu ser också Kalmar FF ut att gjort klart med ett nyförvärv. 

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Kalmar – direkt i Messenger 

Bara små detaljer återstår 

Enligt SportExpressen återstår bara små detaljer innan Rafael York, vänsterytter från Sandviken, presenteras som klubbens senaste värvning. 

19-åringen kommer senaste från en säsong i Sandviken i division I Norra men har också representerat Värnamo, Gefle IF och Bochums U19-lag. Han har även spelat i de svenska ungdomslandslagen och bland annat gjort fem U19-landskamper. 

York har tidigare provspelat med såväl Lazio, Watford som allsvenska AIK.