Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Talangen berättar nu: Drabbad av hjärtproblem

Höjdpunkter: Sirius–Kalmar FF
Isak Magnusson. Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Magnusson under Kalmar FF:s match mot Fakenberg tidigare i år. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Förra säsongen startade Isak Magnusson 20 allsvenska matcher.

I år har det bara blivit nio och den senaste tiden har 21-åringen inte ens funnits med i truppen.

Nu berättar han varför.

– Det har gått så mycket rykten och det är inte så kul att höra så jag känner att jag verkligen vill berätta orsaken, säger Magnusson till Barometern.

Kalmar FF ska försöka rädda det allsvenska kontraktet med start i Borlänge på onsdagskvällen. Då är anfallstalangen Isak Magnusson kvar hemma i Småland.

Den senaste tiden har Magnusson stått helt utanför truppen. För att få slut på spekulationer, bland annat om en schism mellan honom själv och den tidigare tränaren Magnus Pehrsson, har Magnusson nu valt att berätta hur allt ligger till.

I ett mejl till P4 Kalmar skriver Magnusson att han vid tre träningar fått oregelbunden puls och att hjärtat rusat.

För Barometern utvecklar Magnusson.

– Klart att det blir lite obehagligt när det handlar om hjärtat men det kändes ändå inte jättekonstigt. Jag har varit hos läkare och gjort ultraljud och undersökningar. De har inte se något fel utan beskedet jag har fått är att det här kan inträffa hos personer som tränar hårt. På träningen så gick allt över på fem-tio minuter men skulle det hända under match så skulle jag vara tvungen att byta så då tog vi det beslutet att jag inte spelar, säger Magnusson.

Magnusson redo att spela på söndag

Beslutet att hålla Magnusson utanför spel ska ha fattats av tränaren Magnus Pehrsson som nu har avgått och ersatts av Jens Nilsson.

Isak Magnusson säger nu till Barometern att han är redo för spel i söndagens retur mot Brage – förutsatt att Nilsson vill ha honom med.