Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Synd för dem att han missar”

Giorgi Kharaishvili missar cupfinalen mot MFF.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Oscar Lewicki menar att Blåvitt har fullgoda ersättare.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Guillermo Molins pikar sina rivaler.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

En av IFK Göteborgs bästa spelare, Giorgi Kharaishvili, saknas inför cupfinalen mot Malmö FF.

Oscar Lewicki drar inte för stora växlar kring mittfältarens frånvaro. 

– De har bra täckning där, säger Oscar Lewicki.
– Synd för dem, kontrar Guillermo Molins. 

I matchen mot BK Häcken där IFK Göteborg kryssade för fjärde matchen i rad tvingades Giorgi Kharaishvili kliva av i halvtid. Mittfältaren kom ut lagom till avspark i andra halvlek, testade kroppen, men byttes ut av Poya Asbaghi. 

Dagen innan cupfinalen står det klart att georgiern missar supermötet mot Malmö FF – ett blytungt avbräck för IFK som har hackat betänkligt i poängproduktionen hittills under säsongen. 

Oscar Lewicki drar inte för stora växlar av att Blåvitt får klara sig utan Kharaishvili.

– Han är en skicklig spelare, har mött honom många gånger, men det känns som om de har bra täckning där med många duktiga offensiva spelare. De kommer vara slagkraftiga ändå, säger MFF–mittfältaren som fått vikariera som mittback i Rasmus Bengtssons och Lasse Nielsens frånvaro.

”Dumt att stirra oss blinda”

Malmös högerback Eric Larsson är spelaren som hade haft 24-åringen på sin kant. Nu slipper han det.

– Kharaishvili är en duktig spelare, absolut men samtidigt har IFK ett par andra bra namn också så det blir en tuff utmaning oavsett. Jag har mest fokus på MFF och på mig själv, inte på vilka spelare Göteborg har på banan, säger Larsson innan målvakten Johan Dahlin fyller på.

– Synd att han inte kan spela, man vill alltid spela mot de bästa. Det är dock dumt att stirra oss blinda på just honom, de har många duktiga spelare.  

”Kvittar om Roland Nilsson spelar högerback”

Kharaishvili kom till Blåvitt inför 2018 års säsong och har sedan dess varit en bärande spelare i offensiven. Att han missar mötet med MFF är en förlust för hemmalaget, hävdar Guillermo Molins. 

– Det är ju ett avbräck för Blåvitt eftersom han missar matchen. Synd för dem. 

Vissa vill ju att motståndarna ska ha bästa möjliga lag på planen, andra vill att ens motståndare ska ha flera nyckelspelare borta. Hur känner du?

– Jag vill vinna matchen. Sedan om Roland Nilsson spelar högerback, det spelar ingen roll (skratt). Nej men sådant kvittar, vi är ute efter titeln!