Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret mot Djurgården: ”Kommer gynna oss”

Sören Rieks byttes in och avgjorde matchen mot Varberg.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

För en vecka sedan pratades det om ett maktskifte i svensk fotboll.

Nu är Malmö FF två poäng bakom Djurgården.

– Nu kommer det ett tajt spelschema och det gynnar oss, säger MFF:s 3–1-skytt Sören Rieks.

Efter att Malmö FF tokförlorat borta mot Djurgården gjorde Jon Dahl Tomasson fyra förändringar i startelvan mot Varberg.

En av dem som petades blev matchhjälte.

För efter att Sören Rieks kommit in i 58:e minuten så var det MFF:s danske kantspelare som dundrade in det 3–1-mål som räddade MFF:s 3–2-seger.

Rieks vann ett motlägg efter en inte helt lyckad passning från Jo Inge Berget.

Och drog till.

– Ibland sitter den som i dag. Ibland sitter den högst upp i hörnan av läktaren, säger Rieks och fortsätter.

– Jag reagerar på att bollen kommer bakom mig och försöker vinna den, sedan när jag tittar upp ser jag en motståndare komma emot mig. Då är det bara att dra till direkt, eller avvakta. Jag försökte trycka till.

Om det faktum att Sören Rieks bänkades efter matchen mot Djurgården säger han:

– Det finns flera sätt att reagera. Ett är att vara besviken och missnöjd. Ett annat är att tänka positivt. Vi hade en jättedålig match mot Djurgården och då behövde vi göra lite förändringar.

Rieks tycker tiden talar för Malmö

Om att komma in och göra det avgörande målet säger Rieks:

– Det här var det bästa sättet att reagera på. Det är klart jag är besviken att inte få spela från start, det ska man vara.

När MFF förlorade mot Djurgården pratades det om ett maktskifte i svensk klubbfotboll.

Efter att Djurgården på söndagen förlorat med 2–0 borta mot Djurgården samtidigt som MFF vann är avståndet mellan lagen nere på två poäng.

– Bortsett från Djurgårdsmatchen så har vi fått en bra start. Nu kommer det ett tajt spelschema och det passar oss bra, säger Sören Rieks.

Vad tror du om sommaren? Om Häcken vinner cupfinalen mot Hammarby får Djurgården också kvala i Europa...

– Jag tror det kommer att gynna oss. Vi är vana vid det tajta spelschemat på sommaren. Det är det truppen gjort sig klar för. Det är något vi ser fram emot, det är en utmaning vi älskar, säger Rieks som generellt hoppas på svensk framgång i Europa.

– Tar Djurgården sig till Europa och vidare så är det bra för svensk fotboll. Och de får fler matcher. Vi får se. De är kanske inte så vana vid det tajta spelschemat. Men det är svårt att säga, det beror ju på hur långt de kommer.

Närmast för Malmö väntar tuff bortamatch mot AIK på torsdag.