Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret efter utspelet: ”Han snackar mycket”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER
Foto: ERIK SIMANDER

Bosse Andersson påstår att Malmö FF är stressade av Djurgården.

Det stämmer inte alls, enligt Anel Ahmedhodzic.

– Han snackar mycket han, Bosse, säger MFF:s mittbacksstjärna.

Med två gruppspel i Champions League och två i Europa League de senaste sju säsongerna har Malmö FF dragit in hundratals miljoner och intagit ledarpositionen i svensk fotboll. Laget vann allsvenskan i fjol och är topptippat även i år.

Konkurrenterna jagar för att ta igen försprånget och Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har nyligen sagt att han vet att Malmö FF känner sig ”jävligt stressade av Djurgården”.

– Det enda jag kan vara bitter på med Malmö FF är att om inte jag hade varit borta i fem år, då hade Malmö FF aldrig varit där de är i dag. Hade vi varit i Djurgården hade MFF inte rusat i väg. Det är tufft att fånga dem, de har gjort en imponerande resa. Men det är tjusningen med fotboll. Tålmodigt får vi jobba på som vi har gjort. Det visar sig att vi ska spela semifinal i cupen. Man kan nå sina mål. Malmö FF är inte i semifinal. Vi vann allsvenskan 2019, Malmö FF kom tvåa, sa Andersson till Expressen tidigare i veckan. 

Ahmedhodzic inte stressad av Djurgården

Malmö FF:s mittbacksstjärna Anel Ahmedhodzic viftar bort Bosse Anderssons påstående om stress.

– Varför ska vi vara stressade av en mindre klubb?

Enligt Ahmedhodzic borde MFF inte känna sig stressade av någon klubb i allsvenskan.

– Det går inte att jämföra vad vi har gjort i Europa med andra klubbar. Vi har satt Sverige på kartan när vi var i CL och när vi var i Europa League. Vi är störst i Sverige så stress, det känner vi inte.

Toivonen: ”Verkligen en toppklubb”

Även Ola Toivonen säger att han känner en stor trygghet i Malmö FF.

– Det är verkligen en toppklubb man kommer hem till. Det är fantastsikt att se hela organisationen som finns från laget till kontoret till alla avdelningar och ner till akademin. Vi är väldigt trygga i oss själva faktiskt, säger Toivonen.

Han vill inte peka ut någon specifik klubb som är närmare än någon annan att ta upp kampen.

– Överlag tycker jag det är väldigt viktigt att vi försöker ta steg varje år i svensk fotboll, att samla så mycket Europapoäng som möjligt och få in pengar i klubbar genom Europaspelet och på så sätt bygga varje klubb starkare och starkare och på så sätt bygga svensk fotboll starkare och starkare.

– Sen är det upp till varje klubb vilken väg man vill gå. Fördelen med Malmö är att de är störst i Skåne och att de kan ta unga spelare. Det är lite tuffare i Göteborgsområdet när det finns ett antal klubbar. Samma med Stockholm och så vidare. Geografiskt har Malmö en fördel.