Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svaret efter CL-hånen: ”Skitsnack”

Anel Ahmedhodzic tycker det är realistiskt med åtminstone en poäng i Champions League.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Anel Ahmedhodzic.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anel Ahmedhodzic.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Anel Ahmedhodzic tycker det är realistiskt med åtminstone en poäng i Champions Leagues gruppspel.

Samtidigt går han till hård attack mot de som ifrågasätter MFF:s rätt att vara med i turneringen.

– Att vi inte skulle tillhöra där... Det är idiotiskt att påstå, säger mittbacken.

Trots fyra raka förluster och 0-12 i målskillnad finns det fortfarande hopp om att ta poäng i Champions Leagues gruppspel. Insatsen i den senaste matchen, 0-1-förlusten hemma mot Chelsea, ger framtidstro. Det tycker åtminstone Anel Ahmedhodzic inför matchen mot Zenit.

– Det hade varit kul att få med oss minst en poäng och jag tycker det är realistiskt att vi får det. Om allt går vår vår väg så varför inte? Om vi har en perfekt dag på planen så är allt möjligt, säger MFF-mittbacken inför de två avslutande matcherna mot Zenit respektive Juventus.

”Är bara skitsnack”

Under hösten har Malmö FF tvingats ta emot kritik för sina insatser i Champions League. Efter inledande resultatraden 0-3, 0-4, 0-4 påstods lagets skämma ut hela allsvenskan. På sociala medier gick andra svenska lags supportrar till angrepp. MFF ansågs inte förtjäna att spela i CL.

– Att säga så är bara skitsnack. Det är väldigt dumt att säga så också. Vi spelar åtta kvalmatcher för att komma in i Champions League, säger Anel Ahmedhodzic.

”Hundra gånger mer pengar”

Att ta sig igenom det påfrestande kvalet är mer än tillräckligt för att göra sig förtjänt av spel i turneringen, anser han.

– Det var tufft att balansera kvalet och allsvenskan. Det är hårt jobb i alla matcher vi vunnit för att ta oss till Champions League. Det är blod.

– Att vi får kritik för att förlora mot Juventus, Zenit och Chelsea... Det är lag med hundra gånger mer pengar på banken än vad hela allsvenskan har tillsammans. Det är så mycket skitsnack. Jag tror man gör det för att få uppmärksamhet.

Finns det någon framtid där svenska lag kommer i närheten av de här jättarna eller får vi för alltid acceptera att det ser ut så här?

– Just nu är det bara Malmö FF som lyckas ta sig till Champions League. Det kommer nog vara så de kommande åren också. Men jag hoppas att vi får fler lag i Europa så att allsvenskan går upp i rankning och att vi får fler platser i Europaspelet.

Därför missar svenska lagen

Anel Ahmedhodzic ser en nackdel för flertalet svenska lag som ska försöka kvala in till de europeiska gruppspelen. De får problem i bortamatcherna som spelas på gräs.

– Jag hoppas verkligen att fler allsvenska lag kommer in i Europa men det är svårt när man spelar varje hemmamatch på konstgräs. Det är två helt olika lag när man spelar på konstgräs eller gräs. Det är därför jag tror att det är svårare för andra svenska lag att komma till Europa League eller Champions League.

ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More.