Fouad Bachirou när han mötte pressen i Swedbank stadions katakomber. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFouad Bachirou när han mötte pressen i Swedbank stadions katakomber. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fouad Bachirou när han mötte pressen i Swedbank stadions katakomber. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Daniel Kindberg Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅNDaniel Kindberg Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN
Daniel Kindberg Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN

Svaret: "De orden får stå för honom"

Publicerad

Fouad Bachirou är presenterad och klar för Malmö FF.

Efter att ha skrivit på berättar han nu om den utdragna transfersoppan och varför han valde att skriva på för Malmö FF istället för att möta Arsenal med sin gamla klubb Östersunds FK.

– Det var ett svårt val, säger han.

Östersunds FK hade gjort stor succé bara genom att kvalificera sig för Europa League. När de sedan också slutade tvåa i sin grupp och gick vidare till slutspelet blev laget en snackis i hela fotbolls-Europa.

I 16-delen väntar nu stjärnspäckade Arsenal.

Trots det valde Fouad Bachirou att lämna Östersunds FK för de svenska mästarna Malmö FF.

– Jag har nått ett stadium i min karriär där jag inte är så ung längre. Nu fick jag möjligheten att komma till en större klubb och en större stad.

Övergången en segdragen historia

Övergången var en segdragen och mycket omtalad historia. Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg benämnde bland annat de initiala uppgifterna som patetiska och lät meddela att en övergång var "omöjlig".

– Fouad kommer att skratta åt de här ryktena, sa Kindberg då. 

Ord som ordföranden fått äta upp i efterhand.

– De orden får stå för honom. Vi hade inte möjlighet att prata så mycket just då och han hade inte riktigt all information när han sa det där, säger Bachirou.

– Östersund försökte övertala mig att stanna och var besvikna, fortsätter han och berättar att kontakten med Malmö FF pågått under två månaders tid.

Valde Malmö före MLS

Den 27-årige mittfältaren har spelat i Östersund sedan 2014 och har under tre år i klubben gjort ett mål. 

– Det är den delen av mitt spel jag behöver förbättra. Jag behöver göra fler poäng.

När vi träffar honom berättar Bachirou att han fått ett par erbjudanden från MLS, men inget konkret i Europa förutom Malmö FF.

– Jag funderade på det, men efter att ha provat på lite Europaspel så vill jag stanna i Europa och spela Europa- eller Champions League. 

Förvånades du över att se Malmö misslyckas med i Europa i somras?

– Ja, jag såg matchen med några vänner och vi var förvånade. Malmö är en stor klubb, men det är sådant som händer i bland.

Fostrad i Paris Saint-Germain

Fouad växte upp i Paris och har faktiskt representerat Paris Saint-Germain. Som ung fick han sin skolning i lagets ungdomsakademi, representerade B-laget och har även suttit på bänken i en A-lagsmatch.

– De gjorde mig till spelaren jag är i dag. Jag hade möjligheten att växa upp med många bra spelare runtomkring mig. Jag skulle säga att de har en av de bästa ungdomsakademierna i Europa i dag.

– I Malmö får jag lite mer av det vi hade i Paris, ett större team runt laget och bättre faciliteter.

När han nu byter snön i Östersund mot vinden i Malmö tar han med sig sin flickvän Debbie McKenzie. Henne träffade han under tiden i Greenock Rovers (2010-2014).

– Vi bor på hotell nu, men letar efter lägenhet, säger Bachirou som är i träning med Malmö FF redan på torsdag.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag