Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svaret: "De orden får stå för honom"

Fouad Bachirou när han mötte pressen i Swedbank stadions katakomber. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Daniel Kindberg Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN

Fouad Bachirou är presenterad och klar för Malmö FF.

Efter att ha skrivit på berättar han nu om den utdragna transfersoppan och varför han valde att skriva på för Malmö FF istället för att möta Arsenal med sin gamla klubb Östersunds FK.

– Det var ett svårt val, säger han.

Östersunds FK hade gjort stor succé bara genom att kvalificera sig för Europa League. När de sedan också slutade tvåa i sin grupp och gick vidare till slutspelet blev laget en snackis i hela fotbolls-Europa.

I 16-delen väntar nu stjärnspäckade Arsenal.

Trots det valde Fouad Bachirou att lämna Östersunds FK för de svenska mästarna Malmö FF.

– Jag har nått ett stadium i min karriär där jag inte är så ung längre. Nu fick jag möjligheten att komma till en större klubb och en större stad.

Övergången en segdragen historia

Övergången var en segdragen och mycket omtalad historia. Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg benämnde bland annat de initiala uppgifterna som patetiska och lät meddela att en övergång var "omöjlig".

– Fouad kommer att skratta åt de här ryktena, sa Kindberg då. 

Ord som ordföranden fått äta upp i efterhand.

– De orden får stå för honom. Vi hade inte möjlighet att prata så mycket just då och han hade inte riktigt all information när han sa det där, säger Bachirou.

– Östersund försökte övertala mig att stanna och var besvikna, fortsätter han och berättar att kontakten med Malmö FF pågått under två månaders tid.

Valde Malmö före MLS

Den 27-årige mittfältaren har spelat i Östersund sedan 2014 och har under tre år i klubben gjort ett mål. 

– Det är den delen av mitt spel jag behöver förbättra. Jag behöver göra fler poäng.

När vi träffar honom berättar Bachirou att han fått ett par erbjudanden från MLS, men inget konkret i Europa förutom Malmö FF.

– Jag funderade på det, men efter att ha provat på lite Europaspel så vill jag stanna i Europa och spela Europa- eller Champions League. 

Förvånades du över att se Malmö misslyckas med i Europa i somras?

– Ja, jag såg matchen med några vänner och vi var förvånade. Malmö är en stor klubb, men det är sådant som händer i bland.

Fostrad i Paris Saint-Germain

Fouad växte upp i Paris och har faktiskt representerat Paris Saint-Germain. Som ung fick han sin skolning i lagets ungdomsakademi, representerade B-laget och har även suttit på bänken i en A-lagsmatch.

– De gjorde mig till spelaren jag är i dag. Jag hade möjligheten att växa upp med många bra spelare runtomkring mig. Jag skulle säga att de har en av de bästa ungdomsakademierna i Europa i dag.

– I Malmö får jag lite mer av det vi hade i Paris, ett större team runt laget och bättre faciliteter.

När han nu byter snön i Östersund mot vinden i Malmö tar han med sig sin flickvän Debbie McKenzie. Henne träffade han under tiden i Greenock Rovers (2010-2014).

– Vi bor på hotell nu, men letar efter lägenhet, säger Bachirou som är i träning med Malmö FF redan på torsdag.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!