Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svante Ingelsson är tillbaka i Kalmar FF

Så spelas allsvenskan i fotboll 2020
Svante Ingelsson.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Svante Ingelsson återvänder till allsvenskan och Kalmar FF – på lån fram till sommaren.

I hemtam miljö hoppas han få fart på karriären.

Mittfältaren skrev sommaren 2017 fyraårskontrakt med Udinese i italienska Serie A, men har knappt fått någon speltid.

U21-landslagsmannen har den här säsongen varit utlånad till Pescara i Serie B, men bara fått spela i fyra matcher.

Nu hoppas på ett lyft hemma i Kalmar.

”Det känns jättebra att vara tillbaka och det är alltid en speciell känsla att komma hem. Jag har känt att jag behöver en ny miljö. Både för mig själv fotbollsmässigt men även på det personliga planet. Då kändes det som rätt läge att komma tillbaka till Kalmar FF och startsträckan kommer aldrig vara lika lång i Kalmar. Nu ser jag fram emot att träffa lagkamraterna och sätta igång.” säger han till klubbens hemsida.

Hyllas av sportchefen

Sportchefen Jörgen Pettersson:

”När läget dök upp med Svante och det var tydligt att han verkligen ville komma hit kände vi att vi får in en profil och karaktär som passar bra in i den här truppen. Det är en hårt arbetande spelare, laglojal och med sina spetsegenskaper har han möjlighet att påverka vårt lag på ett positivt sätt, både i match och träning. Vi kan även konstatera att den här möjligheten aldrig hade kunnat bli verklighet utan Svantes stora intresse av att verkligen vara här och en bra dialog med Pescara och Udinese.”