Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svag insats av HIF mot Sirius

Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Helsingborg såg länge ut att nollas av Sirius på bortaplan. 

Men efter en spännande avslutning blev det till slut uddamålsförlust. 

– Det var en överlag svag match från båda lagen, säger Andreas Granqvist till C More.

Helsingborg reste till Uppsala för att möta Sirius med segern över Kalmar i ryggen. Samtidigt hade HIF bara en bortaseger så här långt i bagaget. Och det blev inte fler på lördagseftermiddagen. 

Mittfältaren Christer Gustafsson inledde målskyttet då han med kraft drog en frispark, via en touch på Helsingborgs mur och in förbi Anders Lindegaard strax före halvtidsvilan. Frisparken kom till på grund av en slarvig Helsingborgshands precis utanför straffområdet.

– Kanske inte det snyggaste mål jag har gjort men den tog på handen för dem. Vi hade en sådan emot oss (1–2 i förlusten) mot Sundsvall senast. Nu fick vi med oss en. Det viktiga nu är att hålla nollan i dag, sade målskytten Christer Gustafsson inför andra halvlek.

Sirius behöll greppet i början av andra då Mohammed Saeids ökade på till 2–0  med en fräckis i 60:e minuten.

Helsingborgsbacken Anders Randrup skulle då spela tillbaka bollen till sin egen målvakt men missade helt att han hade Saeid flåsandes i nacken.

Siriusmittfältaren stack fram ett ben, bröt tillbakapassningen, snodde med sig bollen och sköt.

Landerup räddade första skottet men lämnade retur tillbaka till Saeid som krutade bollen längs med mållinjen och in via bortre stolpen.

– Det var en överlag dålig match från båda håll, summerade Anders Granqvist i C More. 

– Det var ingen sprakande tillställning. Bilden av en 0–0-match. Tyvärr så ger vi bort två mål, konstaterar HIF-tränare Olof Mellberg i hd.se. 

”Bedrövlig dag”

Helsingborgstränaren uttryckte sig också diplomatiskt angående straffsituationen i slutminuten – som kunde ha gett HIF poäng. 

– Alla kan ha en bedrövlig dag och det får man respektera ibland, säger HIF-tränare Olof Mellberg om domarinsatsen. 

Att sedan Alhaji Gero nickade in en reducering i 89:e minuten räckte inte för gästerna.

Sirius vann och har nu satt sig i ett läge där man har det mesta i egna händer inför de tre avslutande omgångarna där Uppsalalaget möter Östersund borta, Eskilstuna borta och slutligen Kalmar hemma.