Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supportrarnas kritik mot intimare kroppsvisitering

Thelma Ernst.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Foto: BILDBYRÅN

Nya riktlinjer innebär att det kan bli noggrannare och mer ”intim” visitering för besökare till MFF:s hemmamatcher.

Nu är många supportrar starkt kritiska – inte minst på sociala medier. 

– Det är en utveckling vi inte vill se. Det är mycket oroande och det står inte i proportion till de brott som det handlar om, säger Thelma Ernst, ordförande i MFF-support. 

Det är upplagt för publikfest i kvällens allsvenska premiär för Malmö FF. 

På morgonen hade nära 18 000 biljetter sålts till matchen mot Häcken. 

Samtidigt har det kommit nya riktlinjer för visitering av besökarna. På söndagen gick MFF:s supporterklubb ut med följande på sin hemsida

MFF Support har fått beskedet att visitationen kommer att bli mer omfattande framöver. Detta innebär exempelvis att den som visiterar får vidröra med underarmen mellan benen på den som blir visiterad.

Även på MFF:s hemsida går det att läsa om de nya riktlinjerna. 

Kritik från supportrar

Förändringen har fått många supportrar att uttrycka stor ilska på sociala medier och supporterklubbens ordförande Thelma Ernst är starkt kritisk.

– Det är en utveckling vi inte vill se. Det är mycket oroande och det står inte i proportion till de brott som det handlar om.

– Det blir en typ av undersökning på intima områden. Det blir inte bra och det kommer inte lösa något. Det kommer inte göra att pyrotekniken försvinner. 

”Känns bara tråkigt”

Thelma Ernst fortsätter: 

– Det här kan också vara väldigt känsligt med barn och göra att folk slutar gå med sina familjer på fotboll. Det känns bara tråkigt.

De nya riktlinjerna kommer från RF och har implementerats av polisen i tillståndet för att MFF ska få arrangera matcher.