Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Supportrar i protest – satte upp banderoll

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Den sexbrottsmisstänkte Malmö FF-spelaren tränade i dag med klubben sedan MFF upphävt avstängningen mot honom.

Då vädrade supportrar sitt missnöje med en banderoll. 

MFF:s beslut att häva avstängningen mot den spelare som misstänks för sexuellt utnyttjande av barn har inte välkomnats av delar av Malmösupportrarna.

Huvudorsaken är att förundersökningen drar ut på tiden och klubben meddelar att det arbetsrättsligt inte går att stänga av en anställd på obestämd tid som är misstänkt men inte dömd, en förklaring som MFF Support inte köper.

"MFF Support är väldigt besvikna över Malmö FF:s beslut att häva den sexualbrottsmisstänkte spelarens avstängning. Detta innebär att spelaren återigen representerar Malmö FF genom att bära vårt emblem samtidigt som en förundersökning pågår gällande sexualbrott. MFF Supports ställning i frågan är att spelaren inte ska representera Malmö FF på något vis, i synnerhet inte i vår matchtröja.", skrev de i ett uttalande på supporterklubbens hemsida.

Satte upp banderoll

I dag tränade spelaren med klubben sedan avstängningen hävts.

Då stod supportrarna för en aktion för att vädra sitt missnöje.

En banderoll med texten "Med emblemet följer ansvar - spelaren förtjänar ej vår himmelsblå tröja!" sattes upp på träningsplanen.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén sade i samband med MFF Supports uttalande att han hade förståelse för reaktionerna.

– Det har jag. Det är väldigt mycket känslor i det här så klart. Som arbetsgivare måste vi se till fakta och i Sverige är det så att du är oskyldig till du är dömd och då är det de förutsättningarna vi måste utgå från, sade han då till Kvällsposten. 

 

Fotnot: I en tidigare version beskrevs kaosscener, att supportrar ska ha skjutit bollar mot den berörda spelaren, enligt ett vittne på plats. Den uppgiften stämmer inte. Polisen var på plats – men rapporterade om att det var lugnt under träningen. Representanter från MFF har också beskrivit träningen som lugn. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!