Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Supportrar i protest – satte upp banderoll

Publicerad

Den sexbrottsmisstänkte Malmö FF-spelaren tränade i dag med klubben sedan MFF upphävt avstängningen mot honom.

Då vädrade supportrar sitt missnöje med en banderoll. 

MFF:s beslut att häva avstängningen mot den spelare som misstänks för sexuellt utnyttjande av barn har inte välkomnats av delar av Malmösupportrarna.

Huvudorsaken är att förundersökningen drar ut på tiden och klubben meddelar att det arbetsrättsligt inte går att stänga av en anställd på obestämd tid som är misstänkt men inte dömd, en förklaring som MFF Support inte köper.

"MFF Support är väldigt besvikna över Malmö FF:s beslut att häva den sexualbrottsmisstänkte spelarens avstängning. Detta innebär att spelaren återigen representerar Malmö FF genom att bära vårt emblem samtidigt som en förundersökning pågår gällande sexualbrott. MFF Supports ställning i frågan är att spelaren inte ska representera Malmö FF på något vis, i synnerhet inte i vår matchtröja.", skrev de i ett uttalande på supporterklubbens hemsida.

Satte upp banderoll

I dag tränade spelaren med klubben sedan avstängningen hävts.

Då stod supportrarna för en aktion för att vädra sitt missnöje.

En banderoll med texten "Med emblemet följer ansvar - spelaren förtjänar ej vår himmelsblå tröja!" sattes upp på träningsplanen.

Malmö FF:s vd Niclas Carlnén sade i samband med MFF Supports uttalande att han hade förståelse för reaktionerna.

– Det har jag. Det är väldigt mycket känslor i det här så klart. Som arbetsgivare måste vi se till fakta och i Sverige är det så att du är oskyldig till du är dömd och då är det de förutsättningarna vi måste utgå från, sade han då till Kvällsposten. 

 

Fotnot: I en tidigare version beskrevs kaosscener, att supportrar ska ha skjutit bollar mot den berörda spelaren, enligt ett vittne på plats. Den uppgiften stämmer inte. Polisen var på plats – men rapporterade om att det var lugnt under träningen. Representanter från MFF har också beskrivit träningen som lugn. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag