Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Strandberg matchhjälte Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNStrandberg matchhjälte Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Strandberg matchhjälte Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Superinhoppet – hyllas av Magnus Pehrsson

Publicerad

På väg mot en svidande förlust mot DC United

Då byttes Carlos Strandberg in och vände matchen med två mål på två minuter.

– Han är lägrets spelare, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson.

Malmö FF var på väg att avsluta träningslägret i Florida på sämsta sätt.

Efter en bra första halvlek mot MLS-laget DC United där de regerande svenska mästarna dominerade föll man ihop rejält i början av den andra.

När DC efter knappa timmen tog ledningen, på ett långt framspel som via en touch gav ett friläge, var målet logiskt efter hur matchbilden såg ut då.

MFF som i första halvlek spelade fin anfallsfotboll hade svåra problem att skapa något offensivt efter paus.

Inte mycket talade för en vändning.

– Vi blev forcerade i vårt anfallsspel och fick inte med mittfältet fram, säger Magnus Pehrsson som fick se sitt lag straffas när DC sedan ställde om.

Tre mål av tre från Strandberg

Men Markus Rosenberg byttes ut i 67:e minuten, gav kaptensbindeln till Carlos Strandberg och med Strandberg på plan kom explosionen.

Efter bara ett par minuter på planen nickade Strandberg Andreas Vindheims fina högerinlägg just utanför.

Och 84:e minuten kom islossningen. Framspelad av Alexander Jeremejfeff kom Strandberg på måltjuvsvis rätt till bollen centralt i straffområdet och med vad som såg ut som en halvträff placerade in kvitteringen vid bortre stolpen.

Och bara två minuter senare stod Strandberg för avgörandet.

Ett långt inlägg från höger nådde Alexander Jeremejeff och hamnde sedan hos Carlos Strandberg. Som med stor kraft både höll undan motståndare och skickade segerbollen i mål.

Det innebär att MFF lämnar Florida med två segrar och tre gjorda mål. 

Tre mål som alla gjorts av Carlos Strandberg.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag