Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mardröm för Sundsvall i Kalmars första seger

Linus Hallenius fick problem med ljumskarna Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

SUNDSVALL. Här tar Kalmar FF första segern i årets allsvenska. 

Laget slog Sundsvall med 2-1 efter mål av Mahmoud Eid och Romario - och därmed lämnar KFF jumboplatsen i tabellen. 

- En jätteviktig seger för oss, säger KFF:s tränare Magnus Pehrsson. 

Gif Sundsvall fick sämsta tänkbara uppladdningen inför matchen mot Kalmar. Redan på uppvärmningen stod det klart att nyckelspelaren Juanjo Ciercoles tvingades att lämna återbud till matchen. Anledningen var en känning i baksidan av låret. Ett tungt avbräck för Sundsvall, som tvingades att klara sig utan sin nyckelspelare. Ersatte gjorde i stället tidigare Kalmar FF-spelaren Tobias Eriksson. 

Ställde Eskelinen i målet 

När väl matchen drog i gång var det Kalmar FF som tog kommandot direkt. 1-0 kom efter att David Batanero slagit en misslyckad passning in i planen och Romario snappade upp bollen och drog i väg ett skott mot mål. Bollen tog på ett par spelare innan den gick in i målet och ställde William Eskelinen. 2-0 kom i den 24:e minuten genom Mahmoud Eid. Eskelinen i hemmamålet missbedömde en hörna, och bollen damp ner framför fötterna på Eid i offensivt straffområde - och Kalmarspelaren hade inga problem att sätta dig 2-0. D

Sundsvall skapade få målchanser. 

är och då såg bortalaget ut att ta rätt enkla tre poäng. Men efter att David Batanero serverat en fin passning fram till Peter Wilson, som satte reduceringen till 1-2, var Sundsvall med i matchen igen. 

I andra halvlek var Kalmar FF återigen det bättre laget och Sundsvall hade extremt svårt att skapa några heta målchanser. 

Hallenius utbytt med onda ljumskar

Dessutom fick lagkaptenen Linus Hallenius behandling för sina onda ljumskar med 20 minuter kvar. Kort därefter byttes anfallaren ut och gick raka vägen ner i omklädningsrummet tillsammans med Giffarnas fysio. Några fler mål blev det inte heller och därmed tog Kalmar FF lagets första seger i årets allsvenska. Därmed lämnar laget jumboplatsen i serien. 

- Det är en jätteviktig seger för oss så klart. Om man tittar på matchen är jag nöjd med det mesta förutom deras mål och en sekvens där Hallenius är nära att rinna igenom på en passning från David Batanero. Det var något vi hade snackat om innan. 

- Vi hade prioriterat kantspel och fart och det tycker jag vi får utdelning på i dag, säger Magnus Pehrsson. 

Lagkaptenen utgick skadad 

Sundsvalls tränare var missnöjd med lagets prestation.

- Det var en tuff match för oss. Kalmar försvarade sig bra och vi får svart att bryta igenom deras lag. Vi har gjort tre stabila matcher innan den här och i den här matchen mot Kalmar är den vi har det klart tuffast, säger han. 

Vet du status på Linus Hallenius?

- Nej, men det är ljumskarna. Vårt läkarteam sa att det var ljumskarna och att han skulle kunna spela några minuter till när han får behandling och sedan vågade vi inte riskera några mer. 

Protesterade mot polisens förbud 

Gif Sundsvalls supportrar protesterade mot polisens förbud för OH-flaggor i början av matchen och höll upp en banderoll där det stod: ”Det påstådda brottet skadar ingen. Straffet drabbar alla.” Supportrarna var också tysta de första tio minuterna.