Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succétränaren kan lämna: ”Attraktiv”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Jon Dahl Tomasson har fört Malmö FF till två raka SM-guld och ett gruppspel i Champions League. Nu finns farhågan att dansken lämnar efter säsongen.

Anders Christiansen menar att det inte är uteslutet.

– Risken finns, det får man vara ärlig att säga, säger MFF-kaptenen.

Det satt långt inne men i den sista allsvenska omgången säkrade Malmö FF SM-guldet på hemmaplan efter oavgjort mot Halmstads BK. 

Huvudtränaren Jon Dahl Tomasson har därmed fört klubben till två raka SM-guld och ett Champions League-gruppspel sedan han tog över som tränare.

Nu sprider sig en liten farhåga att Tomasson kanske lämnar sitt uppdrag efter säsongen. Den risken finns, menar Malmös lagkapten Anders Christiansen.

– Risken finns, det får man vara ärlig att säga, Jag vet inte om han ryktas bort och han har inte gett uttryck för att han är på väg bort men resultaten talar sitt eget språk. Två SM-guld, Champions Leagues gruppspel, Europa League-playoff. Så han är väl intressant, säger ”AC”.

”Han blir attraktiv”

Andreas Georgsson, som blir sportchef efter nyår:

– Det Jon Dahl Tomasson har gjort är grymt imponerande. Det brukar vara en acklematiseringsperiod när man kommer som ny till en klubb och ett land. Men han har direkt prickat den och vunnit. Han har imponerat på oss alla och det är häftigt.

– Det innebär också så klart att han blir attraktiv också men vi är väldigt nöjda med den relationen vi har skapat med Tomasson.

Ni räknar med att Tomasson blir kvar 2022?

– Ja, det gör vi. Absolut. Ingen tvekan.

Daniel Andersson, sportdirektör:

– Om man tar två SM-guld och går till Champions League och har ett namn som Tomasson så är man säkert väldigt attraktiv för många klubbar. Den oron finns så klart. Men allt vi pratat om tyder på att han ska vara kvar så det är det vi utgår från, säger Andersson som efter nyår kliver in i rollen som sportdirektör för Malmö FF.

Vad säger huvudpersonen själv om sin framtid?

– Jag är glad för min tid här i Malmö. Det var ett svårt beslut att lämna det danska landslaget där vi gick tre år i rad utan att förlora. Men det var också ett enkelt beslut för det var en unik möjlighet att sätta min prägel på ett lag, säger Jon Dahl Tomasson.

Två SM-guld och så Champions League. Vad blir nästa steg i karriären?

– Tre guld? Är det vad du tänker på? Vi vill alltid vinna men ska vi inte bara njuta i kväll?

Anders Christiansen och Daniel Andersson uttrycker en oro för att större klubbar kommer vilja ha dig?

– Sån är fotbollen ju. Men jag älskar att vara i Malmö. Jag njuter av att vara i Malmö. Jag lägger mycket tid och jobbar stenhårt här för att jag vill få resultat här.