Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succétränaren förlänger: ”Jag älskar Kalmar FF”

Henrik Rydström har förlängt med Kalmar FF över säsongen 2024.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
KFF parkerar på en sjundeplats i den allsvenska tabellen.
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

Henrik Rydström förlänger sitt kontrakt med Kalmar FF.

Det nya avtalet gäller till och med säsongen 2024.

– Det är viktigt för mig att vara i en miljö som man känner är utvecklingsbenägen och där man jobbar ihop, säger succétränaren till KFF:s hemsida.

Henrik Rydström återvände hem till sitt Kalmar FF för ett drygt år sedan. Han lämnade då Uppsalaklubben IK Sirius, som han förde till en tiondeplats i den allsvenska tabellen.

Tillbaka hemma i Småland har det gått fint för Rydström och resten av KFF. Visserligen kommer klubben allra närmast från en rejäl 4-0-smäll mot Mjällby – men den nuvarande sjundeplatsen är en klar uppryckning jämfört med fjolårets allsvenska placering.

Då tvingades Kalmar kvala för att rädda sin överlevnad i allsvenskan. 

– Henrik har som teamledare för ett ambitiöst och skickligt team runt A-laget, varit drivande i den utveckling vi alla har kunnat följa under 2021. Hans sätt att pedagogiskt utbilda, hans noggrannhet och tydlighet har varit avgörande faktorer för denna utveckling, säger KFF:s sportchef Jörgen Petersson.

Henrik Rydströms nuvarande kontrakt med Kalmar FF löpte egentligen ut först nästa år. Men trots det förlängts alltså avtalet till att även täcka den allsvenska säsongen 2024.

”Kalmar FF har en otroligt bra miljö”

Kalmar offentliggjorde kontraktsförläningen i samband med en presskonferens under fredagen. 

– Jag älskar Kalmar FF och att vara i föreningen. Det är viktigt för mig att vara i en miljö som man känner är utvecklingsbenägen och där man jobbar ihop. Det är den stora skillnaden jag ser nu hur man jobbar inom fotbollen, och fortsätter: 

– Kalmar FF har en otroligt bra miljö att verka i och jag är glad att vi har kommit så pass långt som vi gjort redan nu. Med det är jag sugen på att se vad vi kan göra tillsammans framöver. Det känns otroligt stimulerande att vara en del av den här processen.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

MFF-mittfältaren svarar på fem snabba frågor