Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅNFoto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
 Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: THéRESE NY/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: THéRESE NY/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: THéRESE NY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: THERéSE NY/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: THERéSE NY/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: THERéSE NY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Succéspelaren har skrivit på för MFF

Publicerad

Här är Malmö FF:s nästa nyförvärv. 

Enligt SportExpressens uppgifter har nu Eric Larsson skrivit på för MFF - och lämnar alltså Gif Sundsvall när hans kontrakt går ut. 

Därmed talar allt för att Anton Tinnerholm lämnar de regerande svenska mästarna när hans kontrakt går ut efter säsongen. 

Den 3 augusti kunde SportExpressen avslöja att Malmö FF bara var detaljer från att vinna dragkampen om Gif Sundsvalls högerback Eric Larsson. Larsson hade då jagats av bland annat IFK Norrköping och danska Randers. Då sa Larsson att han enbart fokuserade på Sundsvall. 

- Jag har inte hört någonting om det. Jag har kontrakt med GIF Sundsvall och är inställd på att köra på här.

26-åringen har den här säsongen varit en av allsvenskan bästa högerbackar och stått för tre mål och tre framspelningar på 24 matcher. 

Utgående kontrakt 

Kontraktet med "Giffarna" går ut efter säsongen och nu kan SportExpressen avslöja att han skrivit på för de regerande svenska mästarna Malmö FF. Kontraktet börjar gälla från och med den 1 januari 2018. 

Detaljerna är klara och Larsson är på väg att flytta ut ur sin lägenhet i Sundsvall. 

Han kommer att presenteras av Malmö FF efter säsongens slut. 

Sportchefen: "inga kommentarer"

När SportExpressen pratade med Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson efter Malmö FF:s oavgjorda match mot Östersund den 20 september var han fåordig angående Eric Larsson. 

- Jag kommenterar inte andra spelare från andra klubbar.

Vad kan du säga om att ni gjort klart med honom och att det lär bli officiellt inom någon månad?

- Det har jag inga kommentarer till. 

Anton Tinnerholm, som sitter på ett utgående kontrakt, ser därmed ut att lämna klubben när kontraktet går ut. 

Fåordig klubbchef

Gif Sundsvalls klubbchef Urban Hagblom är fåordig kring Eric Larsson. 

- Vi har ett antal spelare som vi inte har lyckats komma överens med och vad de än tar för beslut så respekterar vi det. Det jag kan säga om Eric är att han betyder oerhört mycket för Gif Sundsvall och vi har vet om att det finns ett intresse kring honom och det har vi vetat om en längre tid.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag