Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succén i återkomsten: Rosenberg bakom allt

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Tillbaka i startelvan.

Då visade Markus Rosenberg hur mycket han betyder för Malmö FF.

Kaptenen gjorde ett mål och en assist i 2-0-segern mot Östersund.

– Ja, nu är krisen över, skönt, säger han och skrattar.

Efter ett kryss mot Häcken och en tung förlust uppe i Sundsvall har Malmö FF äntligen tagit sin första seger.

Lagkaptenen Markus Rosenberg tog plats i Uwe Röslers startelva för första gången den här säsongen och det skulle vis sig vara avgörande i hemmamatchen mot Östersund.

Hemmalaget gick till halvtidsvila i ledning 1-0, efter att laget utnyttjat en försvarsmiss av gästerna. Markus Rosenberg bröt bollen på mittplan och friställde anfallskollegan Marcus Antonsson.

Som avslutade iskallt.

27-åringen löpte sig fri från ÖFK-försvaret och chippade läckert in ledningsmålet över Aly Keita i gästernas mål.


FÅ BÄST KOLL: Följ Malmö FF – direkt i Messenger 


Malmö FF vann med 2-0 mot Östersund

Dessförinnan hade Markus Rosenberg prickat stolpen, men i den andra halvleken tog 36-åringen revansch på sig själv då han skickade in 2-0 för MFF. Resultatet stod sig matchen ut och därmed har det guldtippade himmelsblå laget tagit sin första trepoängare.

Men det var inte enkom positiva känslor efter slutsignalen. Arnór Ingvi Traustason fick en smäll mot ansiktet i slutet av matchen och fick bäras ut på bår.

– Det ser inte bra ut, det gör det inte. Han grinar illa och har ju en skadehistorik, säger experten Anders Andersson i C More.

Markus Rosenberg njuter av att vara tillbaka på riktigt.

- Vi visade i dag att vi kan spela bättre. Det är vi som står för det mesta och vi borde gjort ett par mål till. Därför var det skönt att få sätta 2-0. Det var full fart och det kändes bra. Jag fick lite kramp i vaderna på slutet och spelade 90 minuter med U21 i veckan. Så det kändes skönt att man klarade det, säger han.

Efter två matcher utan seger har det viskats om kris i storklubben.

- Ja, krisen är över, skönt, säger Rosenberg med ett skratt.

Du har tidigare sagt att MFF klarar sig utan vem som helst, men det var ändå skillnad nu när du var med?

- Jo, men det står jag för. Men den här truppen ska vi inte klaga på någonting. Det är bara att vi ska få i gång maskineriet. Och jag tycker inte eller vi har spelat så dåligt så vi bara ska ha en poäng innan den här matchen.

Rosenberg: ”Behövde det målet”

Det blir ändå bränsle till snacket om att MFF är beroende av dig?

- Jo, det förstår jag. Nu har jag varit borta några matcher och vi har inte vunnit, sedan är jag tillbaka då vinner vi. Så jag förstår det.

Du gjorde även poäng, både mål och framspelning.

- ja, jag hade en bra dag på jobbet. Vi pratade mycket om att ÖFK spelade med små marginaler och att vi skulle pressa dem. Så vi vinner bollen vid 1-0-målet och sedan har Marcus Antonsson redan tagit en löpning och är redan på väg. Han ser att läget är där och han uppfattar det innan och jag behöver bara slå bollen bakom.

Vad säger du om ditt mål?

- Ett sånt mål som det kändes att jag behövde. Jag hade en nick där som räddades och har haft lite otur. Men det var ett enkelt mål som behövdes, säger Markus Rosenberg.