Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bråket – kaosscener i matchens slutminuter

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

För första gången någonsin mötte Halmstads BK och Varbergs Bois varandra i allsvenskan. 

Därmed skrevs ny derbyhistoria på Västkusten. 

Och det var rejält irriterat med tre röda kort i den andra halvleken. 

Matchen då?  Den slutade med 1-1.

– Det är rent krig sista tio, säger Varbergs tränare Joakim Persson.  

Det var två lag som turades om att hålla i bollen och ställa om på varandra som drabbade samman på Örjans valls gräsmatta. 

Hemmalaget Halmstad skapade de vassaste chanserna i den första halvleken, bägge gångerna genom Samuel Kroon - som först hade en nick strax över och en stund senare kom helt ren med Stojan Lukic och tvingade honom till en bra räddning. 

Varberg hade mycket boll och ute till höger var Tashreeq Matthews ett städigt hot men den första halvleken slutade mållöst. 

Succéinhopp

Den andra halvleken fortsatte som den första och lagen turades om att föra spelet.  Samtidigt som publiken gjorde sitt för att skapa derbystämning. 

Mål skulle det också bli. 

I samband med en hörna genomförde Varbergs tränare Joakim Persson in Ryan Moon och Anton Liljenbäck som ersatte Gideon Mensah och nyförvärvet Des Kunst.  

Och på den efterföljande hörnan nickade nyss inbytte Moon in ledningsmålet för sitt Varberg - sitt andra för i år. 

– Det kan vara ren jävla tur, säger Joakim Persson om sitt lyckade byte. 

HBK fick en fin kvitteringsmöjlighet då man med kvarten kvar tilldelades en frispark precis utanför straffområdet men Simon Lundevall drog bollen i muren. 

Kvitteringen skulle dock komma. Och det med tio minuter kvar då Samuel Kroon fick sin tredje chans i matchen och tredje gången gillt lyckades överlista Lukic med en välplacerad nick. 

”Brukar inte åka ut för beröm”

Halmstad fick sedan avsluta matchen med tio man då Thomas Boakye fick direkt rött kort efter en satsning på Jean Carlos De Brito. 

– Det är en derbymatch. Då blir det mycket dueller och det händer många saker. Då flödar adrenalin hos många, säger Halmstads tränare Magnus Haglund. 

Och i slutet av matchen drabbades även Varberg av en utvisning och det blev rejält irriterat då Emil Tot Wikström gjordes omkull i en omställning. I princip varenda spelare omringade domare Kaspar Sjöberg och Varbergs Luke Le Roux fick sin andra varning för matchen. 

– Det väl ett rent krig sista tio, kanske lite väl hetsigt på och utanför planen, säger Varbergs tränare Joakim Persson. 

I samband med det så visades även HBK:s tränare Magnus Haglund ut. 

Vad säger du om satsningen på Tot Wikström?

– Jag upplever att den situationen är identisk med Thomas situation och det betyder att det blir rött direkt. Men det avgör inte den matchen, säger Haglund. 

Vad hade du för synpunkter på domaren?

– Om jag hade synpunkter? Man brukar inte åka ut för beröm. Det är klart att jag hade synpunkter, säger Haglund. 

Vad som sades vill han dock inte gå in på. 

– Det håller vi mellan oss, säger han. 

Några fler mål blev det inte och matchen slutade 1-1.