Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succé direkt i Henkes återkomst i Helsingborg

Rasmus Jönsson matchhjälte för HIF
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Rasmus Jönsson blev matchhjälte när Helsingborg bortaslog Örebro i Henrik Larssons återkomst på HIF–bänken. 

Därmed lämnar Helsingborg den negativa kvalplatsen och förpassar Gif Sundsvall neråt i tabellen efter stor dramatik i slutsekunderna.

– Jag är väldigt glad och lättad, säger Henrik Larsson till C More efter matchen.

Henrik Larssons återkomst på Helsingborgsbänken blev en succé i värmen på Behrn arena. Skåningarna med en återvändande Andreas Granqvist i startelvan hade under veckan jobbat med presspelet och när laget ska gå fram eller ligga kvar i positionerna‚ något som närapå gav utdelning ett par gånger. Mamudu Moro var inledningsvis nära att spräcka målnollan, men var i stället senare inblandad i Rasmus Jönssons ledningsmål. 

Ett fint väggspel på högerkanten där Rasmus Jönsson via Mamudu Moro tog sig fram i straffområdet och efter ett ganska tveksamt försvarsingripande av Örebros Arvid Brorsson kunde Jönsson sätta bollen bakom Oscar Jansson till bortasupportrarnas stora glädje. 

Henrik Larsson efter matchen:

– Jag är glad och lättad att vi fick en bra start, det är viktigt för oss. Vi skapar många chanser och vinner rättvist – med lite mer skärpa i avsluten så kan vi vinna med både ett och två mål. 

– Jag tycker att vi har en underbar intention, vi har inte varit tillsammans så länge men man ser redan saker vi har jobbat på, spelglädjen, viljan att gå framåt… Vi är ett spelande lag som försöker titta framåt, det är nyckeln för att skapa ännu fler målchanser framöver, säger Henrik Larsson i C More.

Lämnar kvalplatsen

Örebro hade en boll i nät i matchens absolut sista sekund, men det godkändes inte av domarteamet med Mohammed Al-Hakim i spetsen.

Med dagens seger i bagaget lämnar Helsingborg den negativa kvalplatsen och har nu närmast Gif Sundsvall bakom sig i tabellen, tre poäng bakom. Även nästa match blir på bortaplan för skåningarna när man ställs mot Elfsborg.

Prognos: Så blir vädret kommande dagarna