Carlos Strandberg Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNCarlos Strandberg Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Carlos Strandberg  Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Strandberg avslöjar: "Pratade med AIK..."

Publicerad

Carlos Strandberg trivdes inte i Belgien.

Nu berättar U21-landslagsstjärnan varför han valde Malmö FF före Häcken och AIK, om MFF:s fortsatta dominans – och att ersätta Markus Rosenberg om han slutar.

– Att ta över efter honom är svårt. Han är en Malmö FF-ikon och en väldigt väldigt bra fotbollsspelare så vi får se hur det blir, säger Carlos Strandberg.

Efter en tung tid i Belgien väljer Carlos Strandberg att återvända till allsvenskan.

Under onsdagen skrev U21-landslagsanfallaren på ett kontrakt som sträcker sig över 2021 med serieledande Malmö FF.

– Valet var ganska självklart när Malmö FF hörde av sig då Malmö FF är en bra klubb, en storklubb som fajtas om Europaplatserna och de dominerar i allsvenskan och har gjort det år efter år, säger Carlos Strandberg.

Efter två säsonger i CSKA Moskva där Strandberg bland annat startade i Champions Leagues gruppspel mot Monaco men också två utlåningar till Ural och AIK lämnade den förre Häckenanfallaren Ryssland för Belgien. Men även i Club Brügge lånades anfallaren ut till Westerlo.

– Det var lite blandade känslor. Jag trivdes inte riktigt i klubben, då kände vi allihop att det var bäst att gå vidare till nästa steg och kapitel i livet.

Innan han skrev på för MFF fördes en dialog med både Häcken och AIK.

– Ja, det är klart. Häcken är min moderklubb och jag känner tränaren sedan tidigare så vi hade en bra dialog där. Även med AIK. Men det blev Malmö och jag är glad att jag kom hit. 

Strandberg: ”Jag har vuxit som människa”

Under åren utomlands har Carlos Strandberg följt allsvenskan så gott han har kunnat.

Hur mycket har du vuxit av åren utomlands?

– Väldigt mycket. Om jag skulle tippa på det själv så tror jag inte att jag skulle vara där jag är i dag om jag stannat kvar. För mig var det både viktigt för personligheten och allt annat. Jag har vuxit som människa, säger Carlos Strandberg.

– Jag tycker också att jag har blivit lite mognare på planen och fattar bättre beslut än tidigare.

Hur viktigt var det med ett långt kontrakt när du nu vände hem?

– Det är klart det var viktigt. Då vet man att klubben tror på dig och vill ha dig en längre tid. De ser dig som en potentiell spelare som kan ta en startplats och bygga vidare på det.

Vad hoppas du tillföra i laget?

– För mig handlar det om att spela för märket på bröstet, ge järnet och alltid var hundraprocentig. Det är det jag kan göra.

Svårt att efterträda Rosenberg: ”En MFF-ikon”

I såväl CSKA Moskva och Brügge har konkurrensen i anfallet minimerat Carlos Strandbergs speltid. Även i Malmö FF kommer Strandberg, som inte spelar mot Kalmar på fredag utan gör sin första träning med MFF-truppen under söndag alternativ måndag, få leva med tuff konkurrens i höst. Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Pawel Cibicki, Kingsley Sarfo och Alexander Jeremejeff slåss alla om speltiden.

– Det är tuff konkurrens, men så ska det vara för annars utvecklas man inte. Ju högre upp du kommer så är det ännu mer och tuffare konkurrens. Jag gillar det, det är så det ska vara, säger Strandberg som gillar MFF:s spelstil med hög press.

Rosenbergs kontrakt går ut i vinter och han kanske slutar. Hur ser du på att eventuellt ta över efter honom i anfallet?

– Ta över efter honom är svårt. Han är en Malmö FF-ikon, en stor spelare i klubben och en väldigt väldigt bra fotbollsspelare. Jag vet inte, det får jag se hur det kommer bli och vad som kommer ske.

Då är Carlos Strandberg mer säker inför hösten när han ansluter till Malmö FF som leder serien med hela tolv poäng med tolv omgångar kvar att spela.

– Det är ett stort försprång men det är tolv matcher kvar fortfarande och det handlar om att inte slappna av utan bara köra på så som de gjort tidigare och vinna match efter match så tror jag det kommer gå.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag