Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storstjärnans besked inför MFF:s ödesvecka

Ola Toivonen blickar framåt mot intensiv höstFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ur spel i fyra veckor.

Nu lämnar Malmö FF:s storvärvning 2020 glädjebesked inför klubbens ödesveckor.

– Jag är tillgänglig nu. Inga problem, säger Toivonen.

På torsdagen spelar Malmö FF borta mot Örebro i den allsvenska omstarten efter landslagsuppehåll.

Det är då nästan exakt fyra veckor sedan MFF slog just Örebro på hemmaplan med 2–1 i vad som också är den senaste match som Ola Toivonen deltagit i.

En underkroppsskada har hållit Malmö FF:s prestigevärvning ur spel i nästan en månad.

Och efter att som lagkapten ha slagit assisten till Erdal Rakips 1–1-mål i 2–1-segern senast är Ola Toivonen nu sugen på spel igen.

– Jag har tränat fullt sedan de andra kom tillbaka från ledigheten i fredags.

– Det känns bra. Fast man har ju inte lika snabbt läkkött som när man var lite yngre. När man får någonting nu så tar det ibland någon vecka extra, så det beror snarare på det, säger Toivonen.

Spelar inte 90 minuter mot Örebro

Efter matchen mot Örebro väntar AIK hemma i allsvenskan på söndag och därefter viktig match i Europa League nästa torsdag – borta mot ungerska Budapest Honved.

Konstgräs mot Örebro borta, är det något som påverkar strategin framåt?

– Nej... 90 minuter blir det definitivt inte. Så... Vi får se hur det känns efter träningen i dag, men det ska nog inte var något problem tror jag.

– Vad fan, det går inte att ta hänsyn till konstgräs längre för det är ju konstgräs varannan match. Så sånt tar vi inte hänsyn till, säger Toivonen.

Kunde du ha spelat lite tidigare om det varit i ett annat läge på säsongen?

– Ja, kanske någon vecka. Men då får man kanske en smäll senare. Så det var bättre att ta det lugnt och vara tillgänglig nu i stället.

Toivonen gillar MFF:s utveckling

Resultaten är bra och det är länge sedan Malmö FF förlorade, vad tänker du om det du sett från sidan?

– Det är ju det, resultaten kommer. Även om vi inte spelar bra så får vi i alla fall ett kryss som i Elfsborgsmatchen. Nu ska vi upp på hästen igen och försöka få till och vinna de här matcherna, med Örebro först säger Toivonen som anser att Malmö FF hela tiden utvecklar sitt spel

– Jag tycker vi är modiga. Kommer med mycket folk men inte för naivt som det kunde vara lite i början av säsongen när vi gick med allt och tappade bollen i dåliga lägen.

– Nu tappar vi bollen men ofta efter att vi fått avslut på anfallen och motståndarna får börja om med en inspark. Det ser bra ut, säger Toivonen.