Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storklubbarna slåss om HIF:s jättelöfte

Armin Gigovic.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Manchester Citys tränare Pep Guardiola.Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Arsenals manager Mikael Arteta.Foto: JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Helsingborgs IF:s jättetalang Armin Gigovic, 18, är glödhet.

Enligt uppgifter i England slåss Arsenal och Manchester City om mittfältaren.

Archry Sport uppger att HIF är villiga att sälja Gigovic för uppemot 3,5 miljoner pund vilket motsvarar ungefär 40 miljoner svenska kronor.

HIF har stora problem med sin ekonomi. Senaste veckan träffade klubbledningen politiska representanter för samtliga politiska partier i Helsingborg och de högsta tjänstemännen i kommunen.

Enligt klubbens ordförande Krister Azeluis krävs kanske 40 miljoner kronor för att täcka underskotten de närmaste tre åren.

Räddningen kan finnas i HIF:s spelartrupp.

Armin Gigovic står högt i kurs på den internationella spelarmarknaden.

Flera storklubbar har visat intresse för den unge stjärnan som har kontrakt med HIF till och med 2021.

En försäljning i sommar kan innebära att HIF klarar den värsta krisen.

Redan i vintras omgavs Gigovic av flyttrykten, där klubbar som Wolverhampton, Amiens, CSKA Moskva och FC Köpenhamn uppgavs vara intresserade. 

Nu har Premier League-klubbarna Arsenal och Manchester City blandat sig i kampen om innermittfältaren, uppger källor i England.

Armin Gigovic berättar om flyttrykten

I en lång intervju med Kvällsposten i slutet av mars berättade Armin Gigovic om fotbollslivet och intresset från utländska klubbar.

– Jag vet att scouter kommer och kollar på mig om jag gör det bra. Men det gäller bara att hålla huvudet kallt och inte tänka på det för mycket. Jag har bara haft HIF i tankarna. Jag låter min agent och de som hjälper mig att ta hand om allt annat.

Nu kan en utlandsflytt vara nära.

Armin Gigovic är fostrad i Landskrona Bois ungdomssektion. 2017 tog han steget över till HIF. Mittfältstalangen gjorde allsvensk debut 15 juli mot Sirius på Olympia. Han har spelat sammanlagt 14 allsvenska matcher och 10 U17-landskamper.