Stjärnornas mål – tillbaka inför allsvenska omstarten

Oscar Lewicki hoppas vara tillbaka i spel mot IFK Norröping ...
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
... liksom hans lagkamrat Niklas Moisander.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Såväl Oscar Lewicki som Niklas Moisander har varit borta från spel den sista tiden.

Men den rutinerade duon hoppas vara tillbaka när allsvenskan startar igen.

– Det finns en förhoppning om det i alla fall, säger Oscar Lewicki. 

– Som det ser ut nu är jag tillbaka nästa vecka, säger Niklas Moisander.

Oscar Lewicki inledde årets allsvenska säsong i sjukstugan och missade därmed årets första matcher. Men under sommaren var mittfältaren tillbaka i fullt slag och tog genast en plats i Jon Dahl Tomassons lagbygge.

Men under slutminuterna av det avgörande Europadramat mot Ludogorets tvingades Oscar Lewicki utgå. Efter matchen hade han bandage runt sitt knä och dagen efter kom beskedet att han tvingats tacka nej till landslaget på grund av skadan

– Jag blockerade ett inlägg och då fick jag en rätt hård boll på tåspetsen. Då vred sig foten och knät. Så jag fick en blödning vid det inre ledbandet i knät. Det är det som ska läka, säger Oscar Lewicki.

MFF-mittfältaren hoppas på allsvensk comeback redan när serien återstartar igen efter landslagsuppehållet, den 11 september mot IFK Norrköping. 

Det innebär i så fall att Oscar Lewicki även kan vara redo när Juventus åker till Skåne för Champions League-premiär den 14 september.

– Men vi får se, man vet ju inte. Det finns en förhoppning om det i alla fall, säger Lewicki. 

Men det rör sig i alla fall inte om månader?

– Nej, det hoppas jag inte.

”Det är upp till en själv”

Du ser ganska obehindrad ut just nu? 

– Ja, jag vet inte jag går lite stelt fortfarande. Det ligger lite blod där som gör att jag inte har full rörlighet. Men det känns ok.

Hur mycket kan du träna just nu?

– Just nu så cyklar jag och så kunde jag börja med lite styrkerehab-övningar i dag (tisdag) också. 

Oscar Lewicki har hunnit med sex allsvenska matcher under årets säsong. Därutöver har han även funnits med under MFF:s samtiga kvalmatcher i Europa.

– Det är bara att göra det man kan för att komma tillbaka. Men det är klart att hade jag åkt på en längre skada igen så hade det varit riktigt tufft, säger Lewicki, som i våras aldrig berättade öppet vad för skada han egentligen hade drabbats av.

Det i sig var i linje med samma kommunikationsstrategi som sportchef Daniel Andersson berättade om redan våren 2020. Då skulle MFF av ”integritet” och ”fotbollstaktiska” skäl vara mer restriktiva i sin kommunikation kring spelarskador. 

– Det är väl lite upp till en själv och lite upp till klubben. Framför allt ligger det på en själv och jag tror helt enkelt det är vad man är bekväm med och vad man vill vara öppen med, säger Oscar Lewicki. 

Moisander på väg tillbaka 

En annan som också varit utanför Malmö FF-truppen den sista tiden är den rutinerade förvararen Niklas Moisander. Han utgick redan i den förta halvleken mot Ludogorets och missade därefter returmötet i Europa.

Moisander stod även över 3-0-vinsten mot Degerfors och 2-1-förlusten mot Hammarby på Tele2 arena. 

– Det är bättre, det känns bra. Som det ser ut nu är jag tillbaka nästa vecka för de viktiga matcherna. Så det känns bra, säger Moisander.

– Det var vaden, jag hade en liten bristning där. Men nu är det bättre.

Efter förlusten mot Hammarby parkerar MFF på en tredjeplats i allsvenskan, bakom serieledande AIK och tvåan Djurgården. 

TV: SE FLER NYHETER