Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får inte träna - har tagit farväl av laget

Rasmus Bengtsson och MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson inför Europa League-mötet med Wolfsburg.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Efter kritiken mot tränare och klubbledning stoppas nu – enligt Kvällspostens uppgifter – stjärnmittbacken Rasmus Bengtsson att träna med Malmö FF.

I ett känslofyllt meddelande där mittbacken hänvisar till ”yttre omständigheter” har Bengtsson redan tagit farväl av sina lagkamrater för säsongen.

– Jag hänvisar de sportsliga frågorna till vår sportchef Daniel Andersson, säger MFF:s vd Niclas Carlnén. 

Den egna produkten Rasmus Bengtsson återvände 2015 till Malmö FF efter proffsår i tyska Bundesliga och holländska Eredivisie.

Sedan dess har Bengtsson varit nyckelspelaren som från sin mittbacksposition fört Malmö FF till ett gruppspel i Champions League, två 16-delsfinaler i Europa League och två SM-guld.

2019 var Bengtsson, bredvid Markus Rosenberg, klubbens bästa spelare och när Jon Dahl Tomasson tog över tränarskapet efter Uwe Rösler lät dansken mittbacken starta i mötena med Wolfsburg i Europa League i februari.

Sedan bröt pandemin ut och under den stängda träningsfasen fram till den allsvenska starten i juni föll Bengtsson ur elvan, tvingades till en knäoperation och hamnade också i konflikt med tränaren Jon Dahl Tomasson.

En konflikt som Tomasson vid ett flertal tillfällen poängterat lagts till handlingarna.

Spelat några få minuter i allsvenskan

Men förutom ett kort inhopp mot IFK Göteborg den 25 oktober – då Bengtsson tagits in i truppen på matchdagen sedan Franz Brorsson blivit sjuk – har Rasmus Bengtsson inte spelat allt.

– Det är Jon som tar ut laget, jag har full respekt för det, sa Bengtsson till Kvällsposten efter matchen mot Göteborg.

Efter att SM-guldet säkrats luftade Rasmus Bengtsson sina känslor i en intervju med Sportbladet.

– Tränarna har varit fega mot mig och klubben har varit väldigt feg mot mig.

– Jag har blivit behandlad som en råtta, konstaterade Bengtsson.

Uttalanden som ser ut att ha fått rejäla konsekvenser.

Enligt initierade uppgifter från flera av varandra oberoende källor tränar Rasmus Bengtsson – som har ett år kvar på sitt kontrakt med klubben – sedan förra veckan inte med MFF:s A-lag längre.

Oklart om Bengtsson kommer tillbaka

När resten av laget förbereder sig för årets sista allsvenska match, hemma mot Östersund på söndag, är Bengtsson inte med.

När Kvällsposten ber Malmö FF:s vd Niclas Carlnén kommentera uppgifterna säger han:

– Jag hänvisar de sportsliga frågorna till vår sportchef Daniel Andersson.

Faktum är att mittbacken redan tagit farväl till sina lagkamrater för säsongen.

I ett känslofyllt meddelande ska Rasmus Bengtsson ha gratulerat till en fantastisk säsong och samtidigt förklarat att han inte kommer att komma mer till Stadion i år. Något Bengtsson enligt uppgift förklarat beror på ”yttre omständigheter”.

I januari i fjol skrev Bengtsson ett nytt kontrakt med Malmö FF som sträcker sig över 2021.

Om Bengtsson återvänder till träning med Malmö FF när de regerande mästarna 13 januari 2021 startar ett nytt år är i dagsläget okänt.

Mycket talar dock för att det inte blir så. I meddelandet till lagkamraterna ska Bengtsson önskat alla lycka till i framtiden.

Kvällsposten har sökt så väl Rasmus Bengtsson som Daniel Andersson för en kommentar, dock utan framgång.


Blir Zlatan äldst någonsin?

Ibrahimovic har inga tankar på att lägga skorna på hyllan