Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tunga bilderna för MFF: Stjärnan klev av skadad

Anders Christiansen tog sig mot ryggslutet när han tvingades kliva av.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Anders Christiansen.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Johan Dahlin tvingades kasta in handduken i sista stund och Anders Christiansen kunde bara spela en kvart.

Malmö FF höll ändå nollan och vann mot Sparta Prag.

– Det är ingen fara, bara en liten känning, säger målvakten.

– Jag hade gärna spelat mer men ibland blir det så här, säger Anders Christiansen.

Malmö FF avslutade lägret i Marbella med vinst. Sparta Prag besegrades med 2-0 på torsdagseftermiddagen.

Matchen spelades i tre perioder om 45 minuter vardera. Efter 68 minuter bytte Jon Dahl Tomasson ut hela sin startelva.

Dessförinnan hade det smällt rejält. Sparta Prag öppnade bäst. Anel Ahmedhodzic, Oscar Lewicki och Rasmus Bengtsson tvingades trycka till ordentligt i närkamperna.

De hetaste chanserna skapade däremot Malmö FF – så småningom.

I den 22:a minuten slog Oscar Lewicki en djupledsboll mot Isaac Kiese Thelin som löpte sig helt fri med målvakten men placerade bollen utanför stolpen.

I den 51:a minuten var Arnor Traustason ännu närmare när han, framspelad av Anel Ahmedhodzic, sköt ett distansskott som tippades i ribban av målvakten.

Antonsson gjorde 1-0

Tio minuter senare spräcktes nollan av Marcus Antonsson.

Jo Inge Berget ökade på till 2-0 på straff efter att Anders Christiansen fallit i straffområdet i den 77:e minuten.

Anders Christiansen tillhörde den elva som byttes in i den 68:e minuten. I den 83:e tvingades han lämna planen för att få behandling.

”AC är helt okej”

Efter matchen kan Malmö FF:s sjukgymnast Jesper Robertsson inte ge några besked om hur lång frånvaro som väntar Christiansen och om matchen mot Wolfsburg om två veckor är i fara.

– Jag pratar aldrig om tidsaspekten så här tätt inpå. Men ”AC” är helt okej. Han fick en känning i sätesmuskulaturen. Vi bedömer det inte som någon allvarlig skada men av säkerhetsskäl tog vi av honom direkt, säger Robertsson. 

Vad var det som hände? 

– I ett passningsmoment fick han en känning. Sedan har vi tittat på det men vi bedömer det inte som en muskelskada utan det har mer dragit ihop sig. 

”Hade gärna spelat mer”

Själv säger Anders Christiansen att han kände på en gång att han behövde kliva av och avbryta torsdagens träningsmatch tidigare än väntat.

Hur pass allvarlig skadan är återstår att se efter helgen, säger den danska mittfältaren. 

– Jag hade gärna spelat mer, det var sista matchen. Men det är fortfarande försäsong och ibland blir det så här, säger han. 

Hur viktigt är det att få så många minuter som möjligt i benen?

– Ja, det är därför vi spelar matcher. Vi har match igen på tisdag och svenska cupen på lördag så jag hoppas att jag är redo igen efter helgen. 

Hur orolig är du? 

– Det är svårt att säga direkt efter. Det beror på de kommande 48 timmarna hur kroppen reagerar. Vi får se efter helgen vad som händer. 

Johan Dahlin avstod torsdagens match helt, något som bestämdes tätt inpå avspark.

– Han hade en liten känning i lårmuskeln som han och vi inte tyckte var tillräckligt bra för att riskera något i match i dag. Det är inte heller någon struktur som är sönder utan en liten retning eller känning som han haft, säger Jesper Robertsson.