Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan öppnar för att stanna i HIF: ”Möjlighet”

Anthony van den Hurk sitter på ett utgående kontrakt.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Andreas Granqvist har gärna kvar sin anfallare.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

HELSINGBORG. Anthony van den Hurks kontrakt går ut efter säsongen.

Men anfallsstjärnan kan mycket väl bli kvar i klubben längre än så.

– Ja, det är absolut en möjlighet, säger han.

Anthony van den Hurk kom till Helsingborgs IF inför säsongen 2020. Han ska göra sin tredje säsong i klubben och när året är slut går hans kontrakt ut. 

Men för alla HIF-supportrar som hoppas få behålla sin anfallsstjärna så ser det lovande ut. Han har haft lösa samtal med sportchef Andreas Granqvist om framtiden och de ska sätta sig ner för att mer konkret diskutera framtiden,

– Det kommer nu i de kommande veckorna så vi får se hur det går, säger van den Hurk till Kvällsposten.

”Granen” har tidigare sagt till Kvällsposten att han gärna behåller sin anfallare och van den Hurk själv kan tänka sig att stanna i klubben längre än 2022.

– Ja, det är absolut en möjlighet, säger han.

Funnits intresse utifrån

Inför förra säsongen fick Helsingborg konkreta bud på honom – men alla var för dåliga för att klubben skulle tänka sig en försäljning. 

Han berättar att det funnits intresse även under denna vinter, men inget konkret och fullt fokus har varit på att spela med Helsingborg i allsvenskan den kommande säsongen.

– Så länge det inte finns något konkret så finns det inget att ta ställning till. Men jag är verkligen glad här.

Första säsongen i klubben slutade med degradering till allsvenskan. Efter en säsong i superettan är det nu spel i högstaligan som väntar igen.

– Alla är väldigt ivriga att komma i gång och det är en annan känsla att starta upp när allsvenskan väntar, säger van den Hurk.

”Sett klipp på internet”

Och det blir en ny upplevelse som väntar honom. Det året han spelade i allsvenskan slog pandemin hårt mot världen och hela säsongen spelades inför tomma läktare. 

Men det här året får han förhoppningsvis uppleva supporterkulturen i serien.

– Det kommer bli något nytt för mig igen och jag ser verkligen fram emot det.

Helsingborgs IF inleder den första omgången på bortaplan mot Hammarby IF och första hemmamatchen spelas mot IFK Göteborg.

– Det är en tuff start så klart med Hammarby borta. Men också väldigt kul, jag har sett klipp på internet och är exalterad att spela där och komma i gång, säger van den Hurk.

Tv: HIF-stjärnan firar avancemanget till allsvenskan: