Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Startplats är det enda som finns i mitt huvud”

Milojevic: "De är bäst i Sverige – Var ett lätt val"
Amin Sarr vill ha speltid.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter åtta mål för Mjällby är Amin Sarr tillbaka i Malmö FF.

Planen för 2022 är glasklar.

– Att ta en startplats är det enda som finns i mitt huvud nu, säger 20-åringen.

Amin Sarr har bland tränare och ledare i Malmö FF länge setts som en stor talang. För att få speltid, utvecklas och därmed ta nästa kliv i karriären lånades han förra säsongen ut till Mjällby i stället för att riskera att fastna på bänken i MFF.

Tiden i Blekinge gjorde honom gott, berättar Sarr när han nu är tillbaka i Malmö för att under försäsongen försöka imponera så mycket som möjligt på nya tränaren Milos Milojevic.

– Jag har mycket bättre självförtroende och känns som en annan spelare nu, säger Sarr när han ska beskriva vad som hänt sedan januari förra året.

Kan spela centralt eller på kanten

Milos Milojevic har bestämt sig för att inleda med ett 4-3-3 men öppnar för att under säsongen växla till 4-2-3-1 och 3-4-3. I Mjällby spelade Amin Sarr som en av två anfallare. I MFF kommer han antingen användas som ensam spjutspets – eller på en kant. Han föredrar att spela centralt men säger samtidigt:

– Jag är lika öppen för båda.

Det viktigaste är att få speltid, resonerar Sarr. Malmö FF är på jakt efter en anfallsförstärkning. Oavsett om det blir Antonio Colak som återvänder, eller om någon helt ny kommer in, så är Sarr redo att ta upp kampen.

– Om man ska spela i Malmö så är det alltid konkurrens oavsett. Det får man tackla.

Första orden: "Våra ambitioner linjerar med varandra"